VIDEO Beograd Govor Događaj Politika

Verujem da je moguć bolji život i želim da živim u ovoj zemlji

U februaru 2016. godine u Nemačku mi odlazi drugarica iz detinjstva, posle 12 godina rada u medicini. Odvodi supruga i dete. Iste godine u avgustu u Sloveniju odlazi drugi prijatelj, posle 20 godine radnog staza. Nearedne godine će odvesti celu porodicu.

U aprilu ove godine u inostranstvo odlazi i najmlađa sestra jer ni godinu dana od diplomiranja nije uspela da pronadje posao u struci. U međuvremenu saznajem da još troje mojih poznanika pohađa kurs stranog jezika u želji da odu iz Srbije i da se nikad ne vrate.

U Dosta je bilo sam se učlanila u želji da pokušam da promenim nešto kako bi svi oni koji su otišli poželeli ponovo da žive u Srbiji i kako bi svi oni koji žive u njoj živeli dostojanstveno.

Tim kome pripadam ima i znanje i volju i želju da promeni mnoge pogrešne odluke koje su donete i promeni ovaj sistem u kome je sve dozvoljeno. Samo ako svako bude radio svoj posao odgovorno i najbolje sto ume možemo biti sigurni da će nam svima biti dobro.

Puno je problema koje je potrebno rešiti, ali ako u njihovo rešavanje krenemo odmah, moguće je dobiti borbu. Verujem da je moguć bolji život i želim da živim u ovoj zemlji.

Dosta je bilo

Komentariši

Klikni ovde da postaviš komentar