Војводина Саопштењe

Срамно повећање цене неисправне воде за пиће у Кикинди

Како можемо видети из последњих одлука градске власти, суграђани су у новој 2018. години добили нов ударац по новчаницима, будући да су повећане цене воде и канализације, али и даљинског грејања.

Тако су цене воде и канализационих услуга које се примењују за домаћинства, болницу, Дом здравља, јавне чесме и Спортски центар „Језеро“ повећане за 3,79 одсто . Цена воде која се примењује за школе, Предшколску установу „Драгољуб Удицки“ и Дом ученика повећана је за 35,59 одсто, док је цена канализационих услуга повећана за 60,08 одсто.

Надлежни поскупљење воде и канализационих услуга правдају растом инфлације (!), али и усклађивањем са тарифним моделом у општинама средње величине у Србији.

Кикиндска вода је и даље изузетно лошег квалитета, далеко лошијег него у многим градовима у Србији, те ГрО Покрета „Доста је било“ сматра да је свако повећање цена за пружање ових услуга срамно. Уместо да се цена овакве воде умањи, она константно расте!

Иако је градоначелник Павле Марков још у јуну прошле године потписао уговор о изградњи фабрике воде у Кикинди, од тада се овај пројекат у локалној јавности ни не помиње. Тражимо одговоре на питања: Докле се стигло са реализацијом, шта се чека, и када ће изградња коначно почети?

Покрет „Доста је било“ залаже се да приоритет у решавању проблема треба да имају основне потребе грађана, попут пијаће воде. Уместо тога, Кикинда добија „велелепни“ кружни ток од 50 милиона динара и уверавања властодржаца да нам заиста добро иде. Предлажемо да погледате своје новчанике, фрижидере и рачуне, па закључите сами колико је ова тврдња тачна.

Срећни нам били нови намети!

 

ГрО Доста је било Кикинда

Ознаке

ДЈБ Кикинда

Коментариши

Кликни овде да поставиш коментар