Безбедност Саопштењe Шумадија

Осуда насиља у Крагујевцу

Председнику Нове снаге, Николи Нешићу демолирано је возило, украдени документи, роковник и лаптоп. На основу свих чињеница које су познате, ГО Странке Доста је било Крагујевац изражава сумњу да се ради о политичком насиљу као недопустивом облику политичке борбе.

Одбор Доста је било Крагујевац оштро осуђује насиље као метод застрашивања и обрачунавања са политичким неистомишљеницима, уз апел да се овакви и слични поступци политичке борбе под хитно санкционишу и зауставе.

Потпуно је неприхватљиво да се са политичким неистомишљеницима појединци обрачунавају на овакав начин, непримерен за цивилизовано друштво у којем се политичка борба води у скупштинама, а политичка снага одмерава на демократским изборима.

Такође користимо прилику да изразимо саосећање са председником Нове Снаге, Николом Нешићем због штете која му је начињена овим вандалским чином.

Апелујемо на све државне институције којима је надлежност чување реда и мира, као и безбедности свих наших грађана, да у што краћем року приведу и најстроже санкционишу починиоце, као и да се истражи политичка позадина овог догађаја. Једини начин  да се оваква дешавања зауставе и заувек нестану као вид политичких борби и створи клима слободног политичког деловања и безбедности свих грађана је брза и ефикасна реакција полиције од које тражимо и правовремено обавештавање јавности о резултатима истраге.

Уколико то и у овом случају изостане, Доста је било ће инсистирати на томе да јавност добије потребне информације и буде обавештена о томе докле се стигло у решавању овог случаја.

Доста је било Крагујевац
Карађорђева 34
Тел. 034 6170056

Ознаке