Здравство Јужна Србија Реаговање Саопштењe

Брига о старим лицима поверана стоматологу!

     Није никаква тајна, па ни вест да се до радног места у јавном сектору у Прокупљу, и Србији уопште, може доћи искључиво путем чланства у владајућој странци. Редовно плаћање превисоке чланарине и посећивање разних митинга, свечаних отварања и сличних медијски пропраћених догађаја мала је цена за удобност коју пружају државна јасла. Међутим, како СНС стадо често оскудева у репрезентативним примерцима, тј. одговарајућим кандидатима за одређена радна места, врло често долази и до комичних ситуација. За један од таквих примера сазнао је и ОО ДЈБ у Прокупљу.

     Наиме, на пројекту који има за циљ бригу о старим лицима, а који је организован од стране Дома здравља и општине Прокупље (у време изборне кампање, наравно) ангажован је од самог почетка одређени број лекара и медицинских сестара. Када је једно место лекара остало упражњено, уместо конкурса и избора најбољег кандидата међу пријављеним лекарима, уговор о раду је закључен са стоматологом! Корисници овог програма су, као што је речено, стара лица, а њима је неопходна уобичајена лекарска помоћ, а не помоћ лица специјализованог за болести уста и зуба.

     Разумели бисмо, ипак, и овакву одлуку, јер сматрамо да треба запослити што већи број људи, али не разумемо зашто није спроведен јавни конкурс и одабран одговарајући стручњак, када смо у ситуацији да, према евиденцији НСЗ, у Прокупљу тренутно има 13 незапослених лекара? Питамо се и до када ће грађани Србије трпети да чланска карта, увек и по сваку цену, буде једини критеријум приликом запошљавања?

Општински одбор “Доста је било” Прокупље

ДЈБ Топлички округ

Коментариши

Кликни овде да поставиш коментар