Београд Саопштењe Урбанизам Финансије

СНС прво да објави све уговоре за мост на Ади, па онда да потписује нове

Горан Весић, бивши блиски сарадник Драгана Ђиласа, а сада градски менаџер напредњачке власти у Београду, најавио је скоро потписивање уговора са извођачем радова на изградњи шина на Мосту на Ади.

Позивамо градску власт у Београду да најпре објави све уговоре и комплетан трошковник изградње моста којег су Александар Вучић и Српска напредна странка до 2013. године називали “најскупљим на свету”, а онда заћутали о пословима на његовој изградњи и наставили их на Ђиласов начин.

Према информацијама из медија, уговор за мост на Ади из 2008. предвиђао је изградњу моста за 124 милиона евра, али су временом трошкови значајно нарасли на 160 милиона евра. И цена изградње приступних саобраћајница је повећана због наводног пропадања ангажованих фирми и имовинско- правних проблема. Тако је укупна цена изградње у јавности варирала од 360 до 450 милиона евра. Градска управа предвођена градоначелником Драганом Ђиласом никад није објавила уговоре.

Александар Вучић је 2011, тада заменик председника СНС, претио кривичном пријавом против одговорних за високе трошкове цене моста и тврдио да његова странка већ поседује комплетну документацију о трошковима који су наводно већи од 404 милиона евра. Ево прилике још једне да СНС, њен председник Вучић и његов блиски сарадник градски менаџер Весић објаве све уговоре о мосту на Ади пре него што крену у потписивање нових тајних уговора.

Градска власт на челу са СНС-ом, баш као и претходна власт под ДС-ом, тајним пословањем поткрада буџет и државну имовину што се на крају одражава на квалитет живота и јавних услуга које сви грађани плаћају.

Доста је било ће објавити све уговоре о потрошњи новца из градског буџета. И о Мосту на Ади, Бус Плусу, али и тајним уговорима СНС-а као што су милионска фонтана на Славији, новогодишња расвета или сређивање фасада по центру Београда.

Забранићемо потписивање тајних уговора и објавити све уговоре чији је потписник Град Београд. Штетни уговори биће поништени. Покренућемо и потребне судске и друге поступке како би се утврдила одговорност надлежних.

Необјављени уговори су индикатор да нешто са њима није у реду, да власт жели да прикрије провизију, друге видове корупције и економску штетност по државу и пореске обвезнике.

Сваки пут када се потпише неки тајни уговор, то значи да има мање новца за обданишта, за школе и породиље, за јавни превоз док с друге стране остаје непознато колико се која страна ‘’уградила’’ на уштрб грађана и привреде.

Доста је било

Коментари

Кликни овде да поставиш коментар

 • Da li je moguce da seto sprovede. Poznato je da onaj koji gubi ulaze daleko vise energije da zadrzi postojece nego onaj koji bi da nesto promeni. To treba imati na umu. desetine hiljada su ukljucene u sve te malverzacije. Kako ce da nastave otplatu lizinga, skupe skole i sve sto ide uz?

 • Sve stvari koje su ovom prilogu navedene su tačne, a i zahtev za objavljivanje ugovora o mostu na Adi je potpuno opravdan i principijelan. Ima samo jedan ‘mali’ problem, a to je da sada kada je otpočela kampanja za gradske izbore, ovaj prilog predstavlja tipičan primer negativne kampanje (uperene protiv Đilasa). Bojim se da jedan značajan broj opozicionih glasača, a naročito pristalica DJB i Dveri, ne podržava negativnu kampanju, jer se napada opoziciona lista, bez obzira na tačnost konstatacija i opravdanost zahteva.
  Tačan je potpuno principijelna konstatacija da ovo nisu izbori za gradonačelnika, već za odbornike, ali bi odlično bilo (obzirom na prirodu i sklonosti svih, pa i opozicionih birača) da i naša lista ima kandidata za tu funkciju, pa da se naš kandidat POZITIVNOM KAMPANJOM nadmeće sa Đilasom. Mislim da je još uvek moguće g-dju Miroslavu Milenović promovisati kao budućeg gradonačelnika ispred liste ‘Da ovi odu – a da se oni ne vrate’, sa idejom i obećanjem da će ako postane gradonačelnik razotkriti sve dosadašnje krađe i prevare prethodnih vlasti. To bi, po mome mišljenju, privuklo ne samo glasače DJB i Dveri, već i apstinente. Tehnička koalicija (kojom lično nisam baš oduševljen) može doneti boljitak, samo joj treba dodati i Milenkovićku i Bog nas veselio.

 • Korupcija neslucenih razmera i glavni izvor su komunalije koje treba prepoloviti https://www.blic.rs/vesti/ekonomija/cak-i-tu-nas-varaju-ovo-je-sest-najcescih-nacina-na-koji-nam-izvlace-pare-kad-placamo/lvf52rt muljacine sa nabavkama nepotrebne opreme namestaja motornih vozila informacionih sistema i prodaje magle sa pojedincima koji ih dobijaju uzastopno 10 godina, mojim komsijama prokisnjava krov a oni im zamenili led sijalice —gazda skupa sa segamegadens direktorcicima, bitangicama, bugarskim biznismenom shinishovim…..

 • Pozdrav svima iz sve snage, kao i obicno.
  Slucajno sam naleteo na komentar ANTIDOT Nova medijska mreza Zapadni Balkan. na Studiju B. Tema Ugovor o mostu i ovaj tekst. Vise nego ocigledno ta je tema pogodila mnoge kada su morali ovako nevesto da napadaju.
  Ko je i sta je ANTIDOT? Sta je nas DJB zagrebao “mostom” da je “nova medijska mreza” morala ovako nemusto reagovati ne znam, ali podrsku iz sve snage dajem za razresenje i objasnjenje.
  Iz sve snage pozdravlja jedan Zika

 • Da li je moguce da u sred predizborne kampanje ne znate kako da se borite protiv rezima i nema vas nigde na terenu da se borite za glasace vec se svadjate sa opozicijom i prozivate ih pa da ot toga jedinu korist ima AV. Evo vidim i informer likuje i prenosi na sebi svojstven nacin vase bavljenje opozicijom http://informer.rs/vesti/politika/366745/radule-bi-da-ceslja-dilasa-trazi-od-gradske-vlasti-beograda-sve-ugovore-o-mostu-na-adi . Djilas sa svojom ekipom ima mnogo ozbiljniji pistup izborima od vas i sigurno ce ostvariti bolji rezultat od vas iako vuce toliko afera iz vremena dok je bio gradonacelnik.
  Malo se zamislite sta radite, ako ne znate kako da se smakne rezim AV, onda nesmetajte onima koji su odlucni u tome. I jos nesto glasaci Djb imaju velika ocekivanja od vas, a isto tako da znate da nemaju mnogo strpljenja i da mogu da se odluce da glasaju za opcije koje su odlucinije i imaju vece sanse da se obracunaju sa SNS!

  • Pre nego što govoriš ovako paušalno, treba da imaš u vidu da je DJB sa svojim štandovima skoro svaki dan na nekoliko lokacija u gradu. Ako ne veruješ, pogledaj twitter naloge lokalnih odbora i videćeš slike. Međutim, potpuno je jasno da akcije na ulici ne mogu da se mere sa medijima. Đilas ima podršku i opozicionih i režimskih medija. I jedni i drugi ga promovišu kao glavnog protivnika i poenta je da se građanima “utera” u glavu da osim njega nema nikog drugog i da moraju da glasaju za njega kao manje zlo. Došli smo u tu fazu da vlast preko svojih medija bukvalno može da određuje ko je glavni kandidat opozicije i da formira mišljenje ljudi. Jer će većine da se rukovodi time da je on najozbiljniji čim ga vlast toliko pljuje. Prema tome, ako želiš dobro DJB onda nemoj da kukaš kako se ništa ne radi nego na ulicu pa sa njima deli letke i pričaj sa građanima.

  • “Malo se zamislite sta radite, ako ne znate kako da se smakne rezim AV, onda nesmetajte onima koji su odlucni u tome.”

   Misliš da je DJB briga da li će smetati ili neće Đilasu i njegovoj kampanji? Za DJB Đilas je isto što i Vučić.Da li ostao Vučić ili došao Đilas potpuno je svejedno.DJB će smetati svakome ko je kako kažeš “odlučan da dođe na vlast” ukoliko to podrazumeva da je odlučan da učestvuje u korupciji.U slučaju Đilasa to podrazumeva upravo to.