Beograd Saopštenje Urbanizam Finansije

SNS prvo da objavi sve ugovore za most na Adi, pa onda da potpisuje nove

Goran Vesić, bivši bliski saradnik Dragana Đilasa, a sada gradski menadžer naprednjačke vlasti u Beogradu, najavio je skoro potpisivanje ugovora sa izvođačem radova na izgradnji šina na Mostu na Adi.

Pozivamo gradsku vlast u Beogradu da najpre objavi sve ugovore i kompletan troškovnik izgradnje mosta kojeg su Aleksandar Vučić i Srpska napredna stranka do 2013. godine nazivali “najskupljim na svetu”, a onda zaćutali o poslovima na njegovoj izgradnji i nastavili ih na Đilasov način.

Prema informacijama iz medija, ugovor za most na Adi iz 2008. predviđao je izgradnju mosta za 124 miliona evra, ali su vremenom troškovi značajno narasli na 160 miliona evra. I cena izgradnje pristupnih saobraćajnica je povećana zbog navodnog propadanja angažovanih firmi i imovinsko- pravnih problema. Tako je ukupna cena izgradnje u javnosti varirala od 360 do 450 miliona evra. Gradska uprava predvođena gradonačelnikom Draganom Đilasom nikad nije objavila ugovore.

Aleksandar Vučić je 2011, tada zamenik predsednika SNS, pretio krivičnom prijavom protiv odgovornih za visoke troškove cene mosta i tvrdio da njegova stranka već poseduje kompletnu dokumentaciju o troškovima koji su navodno veći od 404 miliona evra. Evo prilike još jedne da SNS, njen predsednik Vučić i njegov bliski saradnik gradski menadžer Vesić objave sve ugovore o mostu na Adi pre nego što krenu u potpisivanje novih tajnih ugovora.

Gradska vlast na čelu sa SNS-om, baš kao i prethodna vlast pod DS-om, tajnim poslovanjem potkrada budžet i državnu imovinu što se na kraju odražava na kvalitet života i javnih usluga koje svi građani plaćaju.

Dosta je bilo će objaviti sve ugovore o potrošnji novca iz gradskog budžeta. I o Mostu na Adi, Bus Plusu, ali i tajnim ugovorima SNS-a kao što su milionska fontana na Slaviji, novogodišnja rasveta ili sređivanje fasada po centru Beograda.

Zabranićemo potpisivanje tajnih ugovora i objaviti sve ugovore čiji je potpisnik Grad Beograd. Štetni ugovori biće poništeni. Pokrenućemo i potrebne sudske i druge postupke kako bi se utvrdila odgovornost nadležnih.

Neobjavljeni ugovori su indikator da nešto sa njima nije u redu, da vlast želi da prikrije proviziju, druge vidove korupcije i ekonomsku štetnost po državu i poreske obveznike.

Svaki put kada se potpiše neki tajni ugovor, to znači da ima manje novca za obdaništa, za škole i porodilje, za javni prevoz dok s druge strane ostaje nepoznato koliko se koja strana ‘’ugradila’’ na uštrb građana i privrede.

Dosta je bilo

Komentari

Klikni ovde da postaviš komentar

  • Da li je moguce da seto sprovede. Poznato je da onaj koji gubi ulaze daleko vise energije da zadrzi postojece nego onaj koji bi da nesto promeni. To treba imati na umu. desetine hiljada su ukljucene u sve te malverzacije. Kako ce da nastave otplatu lizinga, skupe skole i sve sto ide uz?

  • Sve stvari koje su ovom prilogu navedene su tačne, a i zahtev za objavljivanje ugovora o mostu na Adi je potpuno opravdan i principijelan. Ima samo jedan ‘mali’ problem, a to je da sada kada je otpočela kampanja za gradske izbore, ovaj prilog predstavlja tipičan primer negativne kampanje (uperene protiv Đilasa). Bojim se da jedan značajan broj opozicionih glasača, a naročito pristalica DJB i Dveri, ne podržava negativnu kampanju, jer se napada opoziciona lista, bez obzira na tačnost konstatacija i opravdanost zahteva.
    Tačan je potpuno principijelna konstatacija da ovo nisu izbori za gradonačelnika, već za odbornike, ali bi odlično bilo (obzirom na prirodu i sklonosti svih, pa i opozicionih birača) da i naša lista ima kandidata za tu funkciju, pa da se naš kandidat POZITIVNOM KAMPANJOM nadmeće sa Đilasom. Mislim da je još uvek moguće g-dju Miroslavu Milenović promovisati kao budućeg gradonačelnika ispred liste ‘Da ovi odu – a da se oni ne vrate’, sa idejom i obećanjem da će ako postane gradonačelnik razotkriti sve dosadašnje krađe i prevare prethodnih vlasti. To bi, po mome mišljenju, privuklo ne samo glasače DJB i Dveri, već i apstinente. Tehnička koalicija (kojom lično nisam baš oduševljen) može doneti boljitak, samo joj treba dodati i Milenkovićku i Bog nas veselio.

  • Korupcija neslucenih razmera i glavni izvor su komunalije koje treba prepoloviti https://www.blic.rs/vesti/ekonomija/cak-i-tu-nas-varaju-ovo-je-sest-najcescih-nacina-na-koji-nam-izvlace-pare-kad-placamo/lvf52rt muljacine sa nabavkama nepotrebne opreme namestaja motornih vozila informacionih sistema i prodaje magle sa pojedincima koji ih dobijaju uzastopno 10 godina, mojim komsijama prokisnjava krov a oni im zamenili led sijalice —gazda skupa sa segamegadens direktorcicima, bitangicama, bugarskim biznismenom shinishovim…..

  • Pozdrav svima iz sve snage, kao i obicno.
    Slucajno sam naleteo na komentar ANTIDOT Nova medijska mreza Zapadni Balkan. na Studiju B. Tema Ugovor o mostu i ovaj tekst. Vise nego ocigledno ta je tema pogodila mnoge kada su morali ovako nevesto da napadaju.
    Ko je i sta je ANTIDOT? Sta je nas DJB zagrebao “mostom” da je “nova medijska mreza” morala ovako nemusto reagovati ne znam, ali podrsku iz sve snage dajem za razresenje i objasnjenje.
    Iz sve snage pozdravlja jedan Zika

  • Da li je moguce da u sred predizborne kampanje ne znate kako da se borite protiv rezima i nema vas nigde na terenu da se borite za glasace vec se svadjate sa opozicijom i prozivate ih pa da ot toga jedinu korist ima AV. Evo vidim i informer likuje i prenosi na sebi svojstven nacin vase bavljenje opozicijom http://informer.rs/vesti/politika/366745/radule-bi-da-ceslja-dilasa-trazi-od-gradske-vlasti-beograda-sve-ugovore-o-mostu-na-adi . Djilas sa svojom ekipom ima mnogo ozbiljniji pistup izborima od vas i sigurno ce ostvariti bolji rezultat od vas iako vuce toliko afera iz vremena dok je bio gradonacelnik.
    Malo se zamislite sta radite, ako ne znate kako da se smakne rezim AV, onda nesmetajte onima koji su odlucni u tome. I jos nesto glasaci Djb imaju velika ocekivanja od vas, a isto tako da znate da nemaju mnogo strpljenja i da mogu da se odluce da glasaju za opcije koje su odlucinije i imaju vece sanse da se obracunaju sa SNS!

    • Pre nego što govoriš ovako paušalno, treba da imaš u vidu da je DJB sa svojim štandovima skoro svaki dan na nekoliko lokacija u gradu. Ako ne veruješ, pogledaj twitter naloge lokalnih odbora i videćeš slike. Međutim, potpuno je jasno da akcije na ulici ne mogu da se mere sa medijima. Đilas ima podršku i opozicionih i režimskih medija. I jedni i drugi ga promovišu kao glavnog protivnika i poenta je da se građanima “utera” u glavu da osim njega nema nikog drugog i da moraju da glasaju za njega kao manje zlo. Došli smo u tu fazu da vlast preko svojih medija bukvalno može da određuje ko je glavni kandidat opozicije i da formira mišljenje ljudi. Jer će većine da se rukovodi time da je on najozbiljniji čim ga vlast toliko pljuje. Prema tome, ako želiš dobro DJB onda nemoj da kukaš kako se ništa ne radi nego na ulicu pa sa njima deli letke i pričaj sa građanima.

    • “Malo se zamislite sta radite, ako ne znate kako da se smakne rezim AV, onda nesmetajte onima koji su odlucni u tome.”

      Misliš da je DJB briga da li će smetati ili neće Đilasu i njegovoj kampanji? Za DJB Đilas je isto što i Vučić.Da li ostao Vučić ili došao Đilas potpuno je svejedno.DJB će smetati svakome ko je kako kažeš “odlučan da dođe na vlast” ukoliko to podrazumeva da je odlučan da učestvuje u korupciji.U slučaju Đilasa to podrazumeva upravo to.