Zdravstvo Južna Srbija Reagovanje Saopštenje

Briga o starim licima poverana stomatologu!

     Nije nikakva tajna, pa ni vest da se do radnog mesta u javnom sektoru u Prokuplju, i Srbiji uopšte, može doći isključivo putem članstva u vladajućoj stranci. Redovno plaćanje previsoke članarine i posećivanje raznih mitinga, svečanih otvaranja i sličnih medijski propraćenih događaja mala je cena za udobnost koju pružaju državna jasla. Međutim, kako SNS stado često oskudeva u reprezentativnim primercima, tj. odgovarajućim kandidatima za određena radna mesta, vrlo često dolazi i do komičnih situacija. Za jedan od takvih primera saznao je i OO DJB u Prokuplju.

     Naime, na projektu koji ima za cilj brigu o starim licima, a koji je organizovan od strane Doma zdravlja i opštine Prokuplje (u vreme izborne kampanje, naravno) angažovan je od samog početka određeni broj lekara i medicinskih sestara. Kada je jedno mesto lekara ostalo upražnjeno, umesto konkursa i izbora najboljeg kandidata među prijavljenim lekarima, ugovor o radu je zaključen sa stomatologom! Korisnici ovog programa su, kao što je rečeno, stara lica, a njima je neophodna uobičajena lekarska pomoć, a ne pomoć lica specijalizovanog za bolesti usta i zuba.

     Razumeli bismo, ipak, i ovakvu odluku, jer smatramo da treba zaposliti što veći broj ljudi, ali ne razumemo zašto nije sproveden javni konkurs i odabran odgovarajući stručnjak, kada smo u situaciji da, prema evidenciji NSZ, u Prokuplju trenutno ima 13 nezaposlenih lekara? Pitamo se i do kada će građani Srbije trpeti da članska karta, uvek i po svaku cenu, bude jedini kriterijum prilikom zapošljavanja?

Opštinski odbor “Dosta je bilo” Prokuplje

DJB Toplički okrug

Komentariši

Klikni ovde da postaviš komentar