Политика Правосуђе Привреда Саопштењe

Да ли Вучић има храбрости да се појави на суду против Радуловића?

Доста је било очекује да председник Србије Александар Вучић испоштује суд и да се данас у 9,30 појави на рочишту по тужби Саше Радуловића због лажи изречених у емисији Ћирилица 2014. године. Питање је, наравно, да ли Вучић сме да се појави на суду против Радуловића који ће бити лично присутан.

Вучић је лажно оптужио Сашу Радуловића да је новинарима БИРН- а доставио нацрт уговора државе Србије, Етихада и Јат Ервејз.

Суд, међутим, три године није успео да нађе Александра Вучића на адреси све до недавно када се одважио да позив за рочиште стави на огласну таблу суда.

Обавестили смо председника Вучића јуче јавно да данас има рочиште и надамо се да ће смети да се појави и пружи доказе за своје лажи.

Саша Радуловић никада никоме није дао никакве нацрте уговора или уговоре или меморандуме или било какве документе којима је имао приступ као министар привреде, па ни нацрте штетних тајних уговора између државе Србије, ЈАТ-а и Етихада. Ни посредно ни непосредно.

Суд је годинама тражио Вучића да му уручи тужбу. Након парламентарних избора у јуну 2016. године приликом консултација са тадашњим мандатаром Александром Вучићем, Радуловић је и лично уручио Вучићу тужбу, пошто суд није могао да му уручи позив две године.

Тужбу смо најпре упутили у седиште Владе у Немањиној улици, где му је било радно место, што дозвољава Закон о парничном поступку, али из неког разлога њему тужба тамо није уручена, него је враћена назад тужиоцу Радуловићу, да достави суду адресу Александра Вучића. Радуловић је одговорио и на тај  захтев суда, доставио последњу познату адресу, замоливши суд да прибави адресу службеним путем, ако то није та адреса.

До сада је саслушан само сведок Слободан Георгијев из Бирна. Остало је да се саслушају Александар Вучић и Саша Радуловић.

Доста је било

Коментари

Кликни овде да поставиш коментар