Politika Pravosuđe Privreda Saopštenje

Da li Vučić ima hrabrosti da se pojavi na sudu protiv Radulovića?

Dosta je bilo očekuje da predsednik Srbije Aleksandar Vučić ispoštuje sud i da se danas u 9,30 pojavi na ročištu po tužbi Saše Radulovića zbog laži izrečenih u emisiji Ćirilica 2014. godine. Pitanje je, naravno, da li Vučić sme da se pojavi na sudu protiv Radulovića koji će biti lično prisutan.

Vučić je lažno optužio Sašu Radulovića da je novinarima BIRN- a dostavio nacrt ugovora države Srbije, Etihada i Jat Ervejz.

Sud, međutim, tri godine nije uspeo da nađe Aleksandra Vučića na adresi sve do nedavno kada se odvažio da poziv za ročište stavi na oglasnu tablu suda.

Obavestili smo predsednika Vučića juče javno da danas ima ročište i nadamo se da će smeti da se pojavi i pruži dokaze za svoje laži.

Saša Radulović nikada nikome nije dao nikakve nacrte ugovora ili ugovore ili memorandume ili bilo kakve dokumente kojima je imao pristup kao ministar privrede, pa ni nacrte štetnih tajnih ugovora između države Srbije, JAT-a i Etihada. Ni posredno ni neposredno.

Sud je godinama tražio Vučića da mu uruči tužbu. Nakon parlamentarnih izbora u junu 2016. godine prilikom konsultacija sa tadašnjim mandatarom Aleksandrom Vučićem, Radulović je i lično uručio Vučiću tužbu, pošto sud nije mogao da mu uruči poziv dve godine.

Tužbu smo najpre uputili u sedište Vlade u Nemanjinoj ulici, gde mu je bilo radno mesto, što dozvoljava Zakon o parničnom postupku, ali iz nekog razloga njemu tužba tamo nije uručena, nego je vraćena nazad tužiocu Raduloviću, da dostavi sudu adresu Aleksandra Vučića. Radulović je odgovorio i na taj  zahtev suda, dostavio poslednju poznatu adresu, zamolivši sud da pribavi adresu službenim putem, ako to nije ta adresa.

Do sada je saslušan samo svedok Slobodan Georgijev iz Birna. Ostalo je da se saslušaju Aleksandar Vučić i Saša Radulović.

Dosta je bilo

Komentari

Klikni ovde da postaviš komentar

  • Kao sto smo i ocekivali i kao sto smo se hiljadu puta uverili, nema.Meni je ovde utisak”da se sud konacno odvazio da poziv za rociste stavi na oglasnu tablu suda”.Videcemo da li ce se odvaziti i da sudi