Београд Урбанизам

Надлежни да провере “Љајићеве” љуљашке

Активисти СДП Србије, на челу с председником странке Расимом Љајићем сређивали су паркове за децу у Београду. Како су саопштили, заменили су дотрајале клупице, љуљашке и канте за смеће.

Подсећамо да је уставом забрањено странкама да непосредно врше власт, а тиме и да обављају послове јавних комуналних предузећа.

Ово је класичан пример функционерске кампање где се простор у режимским медијима обезбеђује измишљеним догађајима који су спорни по више основа.

Посао министра Љајића је да спречава монополе и нелојалну конкуренцију, да преговара о укидању роминга у региону што је обећао још пре неколико година, а не да тобоже сређује парк у кампањи за локалне изборе.

Ко је министру Љајићу одобрио да мења мобилијар за игру деце на јавним површинама и под чијим надзором је то рађено? Подсећамо да је у ранијим ситуацијама инспекција кажњавала самоиницијативне поправке од стране грађана, на пример Филипа Вукшу, након што је поправио аутобуска стајалишта.

Позивамо надлежне инспекције да провере да ли су “Љајићеве” љуљашке безбедне,  имајући у виду да је било примера повређивања деце јер справе за децу нико не контролише.

Тражимо од Агенције за борбу против корупције да истражи којим новцем је СДП купила парковски мобилијар и да ли можда и Расим Љајић има тетку донаторку из иностранства.

Доста је било

Коментариши

Кликни овде да поставиш коментар