Beograd Urbanizam

Nadležni da provere “Ljajićeve” ljuljaške

Aktivisti SDP Srbije, na čelu s predsednikom stranke Rasimom Ljajićem sređivali su parkove za decu u Beogradu. Kako su saopštili, zamenili su dotrajale klupice, ljuljaške i kante za smeće.

Podsećamo da je ustavom zabranjeno strankama da neposredno vrše vlast, a time i da obavljaju poslove javnih komunalnih preduzeća.

Ovo je klasičan primer funkcionerske kampanje gde se prostor u režimskim medijima obezbeđuje izmišljenim događajima koji su sporni po više osnova.

Posao ministra Ljajića je da sprečava monopole i nelojalnu konkurenciju, da pregovara o ukidanju rominga u regionu što je obećao još pre nekoliko godina, a ne da tobože sređuje park u kampanji za lokalne izbore.

Ko je ministru Ljajiću odobrio da menja mobilijar za igru dece na javnim površinama i pod čijim nadzorom je to rađeno? Podsećamo da je u ranijim situacijama inspekcija kažnjavala samoinicijativne popravke od strane građana, na primer Filipa Vukšu, nakon što je popravio autobuska stajališta.

Pozivamo nadležne inspekcije da provere da li su “Ljajićeve” ljuljaške bezbedne,  imajući u vidu da je bilo primera povređivanja dece jer sprave za decu niko ne kontroliše.

Tražimo od Agencije za borbu protiv korupcije da istraži kojim novcem je SDP kupila parkovski mobilijar i da li možda i Rasim Ljajić ima tetku donatorku iz inostranstva.

Dosta je bilo

Komentariši

Klikni ovde da postaviš komentar