Ауторски текст Грађевина Источна Србија

Зајечарски бунгалови

На простору Парк шуме „Краљевица“ У Зајечару је у септембру 2017 почела  изградња туристичког бунгалов насеља  које се финасира из ИПА фондова ЕУ .

Пројектну документацији   је још  у 2016  за овај пројекат прекограничне сарадње, израдила   предузетничка радња  „Тим пројект Ксенија Вељковић“  .  Отац власнице овог пројект-бироа , Зајечарцима добро познат  Зоран Јовановић “Биро за пројектовање и инжењеринг КЦ-2 Зајечар”, учествовао је у оцени исте дајући своју  сагласност на пројектну документацију .

На порталу јавних набавки не постоји  позив за подношење понуда за  израду пројектне документације , нити о томе постоји документација на званичном сајту града , што не чуди јер је то био манир  тадашње градске власти која је тако ” резервисала  ” послове  за своје понуђаче.

На који  је  начин ангажована агенција ТИМ пројект и   има ли њено ангажовање везе са чињеницом да је Ксенија Вељковић ћерка Зорана Јовановића дугогодишњег   директора  АД “Пут“-а ? АД “Пут” је фирма која је била  ексклузивни извођач инфраструктурних радова   финансираних из буџета града .Власница пројект бироа је и супруга Ивана Вељковића , власника Бетонех ДОО , фирме која је такође део породичног еснафа Јовановић – Вељковић , која је као таква добијала свој део буџетског колача.

Да ли је овај породични бизнис требао да буде у игри и за ангажовање на извођењу радова , такође није познато.

Смена власти у Зајечару сигурно је донела неке нове  подобне фирме  , те тако радове на изградњи кампа на Краљевици изводи Привредно друштво за трговину и услуге  “Manco plus DOO ” из Београда МБ 20553995.

 

 

Увидом у АПР у регистрацију ове фирме дошли смо до података о законском заступнику и члановима овог привредног друштва.

Законски заступник ове фирме је Владимир Мандић, а сувласник (члан) је његов отац Момчило Мандић

Тип: Члан

Удео: 100 %

Уписани новчани капитал

500 EUR

Уплаћени новчани капитал

46.686,2 RSD 17.06.2009

 

 

Ради се дакле о фирми основаној 2009 године за коју је садашњи законски заступник Владимир Мандић     23. 01. 2017..год.поднео захтев АПР-у  најпре за променом законског заступника , а затим 25. 10. 2017. и  за брисањем законског заступника  са којим је до тада заједно заступао фирму .

Брисан је

Име и презиме: Момчило Мандић

Функција у привредном субјекту: Директор

 

Начин заступања: заједнички

Ко је Владимир а ко Момчило Мандић?

Какве везе имају  статутарне промене ове фирме са њеним ангажовањем  за изградњу камп насеља на Краљевици ?

Владимир Мандић је познати рукометаш , члан СНС и одборник СНС у Скупштини Београда .

Свака повезаност са градоначелником Зајечара и његовом  рукометном опсесијом која се  и у овом мандату финансира преко леђа грађана баш као и  у претходном  , као и са чињеницом да је Милан Станковић данас помоћник градоначелника Зајечара, а својевремено  председник Рукометног клуба Зајечар и дугогодишњи рукометни интернационалац  је  случајна , за оне који верују у случајности…

Можда су путеви  рукомета који воде ка Зајечару и од њега   у најмању руку  случајни и чудни , али свакако постоје , за разлику од пута којим би Момчило Мандић ,отац Владимира Мандића  , својевремено  десна рука Радована Караџића, пријатељ Мире Марковић и Слободана Милошевића ишао за Америку или у земље Европске Уније. Овом  посланику Српске радикалне странке , путеви су затворени , по званично доступним документима он је персона нон грата и у Америци али и у земљама Европске Уније.

 

https://www.treasury.gov/ofac/downloads/sdnlist.pdf

 

Зато се и питамо како је могуће да се за извођача радова  по пројекту који се  финасира новцем из фондова  Европске Уније , ангажује фирма чији је сувласник, по одлуци те исте Европске Уније, дакле ,по оцени финасијера  непожељна особа   ?

Страна 3 одлуке

Да ли су статутарне промене у овој фирми извршене након нашег подношења Захтева за информацијама од јавног значаја  о документацији везаној за овај пројекат Градској Управи Зајечар, требале да  замагле причу о томе ко је ко у овој фирми ?

Градски одбор „Доста је било“  Зајечар указује  и указиваће грађанима на све закулисне радње власти које за циљ имају злоупотребу јавног новца . Сличним буразерским договорима  и пропалим пројектима буџет града оштећен је за преко 2.500.000.000. динара а да нико од  оних који су у томе учествовали није провео ни  један дан у затвору .

Доста је било !

 

 

Градски одбор “Доста је било” Зајечар

 

Коментариши

Кликни овде да поставиш коментар