Privreda Rad Saopštenje

Brnabić da objavi sve ugovore države sa investitorima

Predsednik vlade Srbije Ana Brnabić izjavila je u obraćanju na konferenciji „ EU – Srbija 2018: investicije, rast i zapošljavanje” da je Srbija najbolja u regionu po privlačenju investicija.

Samo dan ranije, ona je govorila o kineskoj investiciji u Zrenjaninu kao poverljivoj informaciji.

Podsećamo Anu Brnabić da javnost i dalje ne zna pod kojim uslovima su u Srbiju došli Fijat, Etihat, navodni arapski investitori u “Beograd na vodi” i vojvođanske oranice, pa se opravdano postavlja pitanje po kojoj ceni su investitori došli

Politiku subvencionisanje investitora započeo je pre deset godina Mlađan Dinkić, tvrdeći da se za svako subvencionisano radno mesto u roku od tri godine na jedan uložen dinar vrati sedam. Gde je taj novac?

Umesto da pliva u novcu zbog “mudre” politike subvencionisanja investitora pod tajnim uslovima, Srbija je postala država robovske radne snage. Po privrednom rastu smo poslednja zemlja u regionu što znači da je politika subvencionisanja i tajnih ugovora potpuno promašena i u svojoj osnovi koruptivna.

Pozivamo premijerku da sve ugovore stavi na sto pa da vidimo po kojoj ceni smo “najbolji”.

Čim dobije poverenje građana, Dosta je bilo će zabraniti potpisivanje tajnih ugovora i objaviti sve postojeće. Štetni ugovori biće poništeni. Pokrenućemo i potrebne sudske i druge postupke kako bi se utvrdila odgovornost nadležnih.

Neobjavljeni ugovori su indikator da nešto sa njima nije u redu, da vlast želi da prikrije proviziju, druge vidove korupcije i ekonomsku štetnost po državu i poreske obveznike.

Svaki put kada se potpiše neki tajni ugovor, to znači da ima manje novca za obdaništa, za škole, porodilje i za javni prevoz, dok s druge strane ostaje nepoznato koliko se koja ugovorna strana ‘’ugradila’’ na uštrb građana i privrede.

Dosta je bilo

Komentar

Klikni ovde da postaviš komentar

  • Nedovršenu tvorevinu, Državu Srbiju su u poslednjih 40 godina a pogotovo poslednjih 30 “dograđivali” apslolutni amateri: Milošević, Koštunica, Tadić, Nikolić, Vučić i to uz pomoć pomagača iz DB-a: Arkan, legija, Zemunski klan, Zvonko Veselinović, Radojičić, Dodik, Pastor, Kusturica, i mnogo njih još.
    I šta su napravili, nakazu koju niko ne uzima za ozbiljno. Tu se još mešaju, popovi, hodže, muftije, fratri i rabini. I šta je ispalo? Ispalo je da imamo navijače kao najuticajniju grupu u Državi. Imamo ne razvaljenu UDB-u i u njoj ove navedene grupe i likove koj koriste usluge UDB-e.
    Imamo privatizacije, stečaje i likvidacije preduzeća bez ličnih karata. Znači masovna krađa i pljačka radnika.
    Imamo “investitore” bez da smo skenirali naše tržište i malo pogledali gde su tu naši privrednici. Znači imamo otimačinu i pljačku od strane gore navedenih grupa i pojedinaca kroz floskulu INVESTICIJE.
    Razmislite o sledećem. Evropa, najmoćnije zemlje nam ” uzimaju” ljude, najjači resurs i to u utakmici koju mi već gubimo. Hoću reći, njima savršeno odgovaraju AV i navedeni AMATERI jer dobijaju sve za DŽABE. A vratiće ih kada nas ekonomski poharaju. Vučiću, predaj se, NISI TI ZA OVO!!!
    DJB-u zameraju svašta, ali ne mogu da zamere rešenja, a rešenja su jednostavna, a jednostavno je mnogo komplikovano za intelektualce koji su na vlasti, pošto ništa nisu stvorili. Ama baš NIŠTA, nula, a dočepali se vlasti.
    Ima nešto što imam kao gorak osećaj u ustima, mučninu u stomaku i strah u grlu koji me steže!? Ovi AMATERI će nam napraviti veliki problem, nametnuće nam neki blesavi rat sa komšijama za rad ostajanja na vlasti. Prijatelji, dali osećate da nam je “piroman” u kući ?