Државна управа Саопштењe

Поново јефтине изјаве о јефтиним становима

Председник Србије Александар Вучић, тада у својству председника владе, најавио је средином 2014. године изградњу 100.000 такозваних “јефтиних” државних станова, по цени од 380 евра по квадратном метру.

Ана Брнабић, која је Вучића наследила на месту премијера, ових дана најављује “јефтине” станове по цени од 500 евра по квадратном метру, али само за припаднике служби безбедности.

Обећања Ане Брнабић очигледно не смеју да буду издашнија и лепша од Вучићевих, чак ни када су свесно пласирана зарад изборне кампање.

Доста је било позива владу Србије да уместо нових грандиозних најава о државној станоградњи објави извештај о реализацији Вучићевих обећања из 2014. године.

Доста је било

Коментари

Кликни овде да поставиш коментар

  • Pa zar ne znate da ce se stanovi u “Beogradu na Vodi” prodavati i za manje od Eur 380.00 po m2, a ponuda ce sadrzati nesto vise od 200,000 stanova sa pogledom na Skupstinu? Jedino, problem je u tome sto su Arapi na prevaru oteli 1 milijardu evra iz Srbske drzavne kase, pa onda zavrnuli slavinu za dalju gradnju. Ali, cim se taj mali problem resi, eto stanova za Srbske napredne trudbenike. Napomena: Uz sve stanove u prizemlju i suterenu, stanar besplatno dobija i gumeni camac za 4-6 osoba, a svim stanovima preko drugog sprata pripada po jedan padobran po osobi. Zato, prestanite da lazete kako Vucic i SNS ne vode brigu o narodu.

  • Ja predlazem, da se stanovi koji se grade na BG H20 dodatno oporezuju, jer kako kaze sam AV to je najluksuznija lokacija u BG, a tamo obican svet nece kupovati stanove vec, politicari na vlasti, razni kriminalci da operu pare, tajkuni, kulaci i nazovi umetnici ,,folkasi,, .

    • Zamisli samo u kakvom okruzenju ce ti rasti deca, ako kupis tamo stan, kriminalci, starlete, politicari ,,risticevici,, bahati tajkuni i kulaci kojim je sve uvek malo.

    • Imaju oni računicu. To je burazersko poslovanje. Uzmu pare iz budžeta i sami sebe subvencionišu. Zato nama i privreda propada, jer se zapravo država bavi privredom. Oni odlučuju šta se radi, gde se radi, koliko će da košta i obavezno poslove dobijaju njihovi ljudi. To je klasična odlika banana države: postoji elita i njihovi prijatelji koji se svime bave i postoji 99% sirotinje koja je srećna kad im ovi prvi udele neku crkavicu pa im se još i klanjaju zbog toga. Ništa nije bilo bolje ni pod vlašću demokrata. Moramo da nađemo način da u politiku uvodimo nove ljude koji se socijalističku, naprednu i demokratsku bagru da pošalju u nezasluženu penziju, a neke i iza rešetaka.