Ауторски текст Београд Државна управа Политика Финансије

Барајево-када је тишина гласнија од истине

Барајево у служби грађана

Општина Барајево, општина у служби грађана, власт у служби грађана. Идеалан наслов, наслов за који смо гласали на изборима, сваки пут гласамо за то, али дођемо у ситуацију да та иста општина, иста власт није у стању да испуни ни једно обећање, поготово оно везано за то да ради за добробит нас становника и да наш буџет стави на располагање нама, становницима Барајева. Да нам доведу воду, канализацију, среде путеве итд…

Погледајте како се наш новац троши немилице у служби власти, па још та иста власт не жели ни да одговори на питања која поставимо.

Ево пар питања која сам поставио нашој општини, а на која наравно нисмо добили одговор.

       1.Зашто смо слали запослене из Општине Барајево на отварање моста у Љубовији? Ни мање ни више него цела два аутобуса. 26.05.2017. су запослени из Општине колективно    отишли на излет у Љубовију, да отворе мост на граници са БиХ. Иначе био је петак, радни дан. Дневнице се плаћају од наших пара, из буџета, чисто да знате.

  1. Колико је запослених у општини по основу уговора о делу? Ко их је запослио и на основу чега? Надам се да знате да и та измишљена радна места плаћамо ми, становници Барајева.
  2. Колико службених возила има ГО Барајево и колико нас то кошта? Мислим да сте свесни да се та возила користе у приватне сврхе. Само завирите на паркинг иза зграде Општине после 15 часова и биће вам јасно да службених возила тамо нема.
  3. Да ли знате да је планирано трошење 100 000 еура за плац у Барајеву? Наравно да не знамо ни која је површина, а ни где се налази? Само ме занима зашто општина купује плац и коме плаћамо 100 000 еура?
  4. Да ли исто знате да је планирано да платимо 8 400 000 динара, неких 70 000 еура само за израду папирологије за спортску халу? Ко зна колико ће нас та хала коштати кад бацамо 70 000 еура некоме само за израду пројекта.
  5. Да ли знате да је планирано преко 100 000 000 динара из буџета за одржавање путева на територији општине? Да ли знате да дајемо скоро милион еура за крпљење рупа, које се ни не закрпе. Прођете мало околним путевима па видите у каквом су нам стању путеви.

Сва ова питања смо званично поставили Општини Барајево, као што можете и видети на сликама, где су уредно примили захтеве, али наравно одговора нема. Остаје нам да се жалимо поверенику за информације од јавног значаја, па уколико и по његовом решењу опет не одговоре, знате који је поступак? Повереник онда кажњава ГО Барајево, а казну плаћамо ми, опет из буџета. Да ли смо свесни шта се овде дешава? Да ли је то оно за шта смо гласали? Да ли треба да финансирамо страначке активности тако што пошаљемо преко 100 запослених на пут од 200км да кличу великом вођи са заставицама на отварању моста у месту које нема везе са нама? На страну што је тај дан сам рад ГО Барајево био онемогућен где људи нису били у стању да обаве своје послове. За ово сам сазнао сасвим случајно позивајући ГО Барајево да се пожалим да нам је тај дан неко са грађевинском машином разбацао земљу на ћуприје. Портир се уредно јавио да би ме известио да у ГО Барајево тај дан нема никога.

Ово није текст уперен против појединаца, ово је текст уперен против овог накарадног система који је постављен. Ово је почетак наше борбе за нас, за наше Барајево. Да се мало освестимо и схватимо да на изборе излазимо да изаберемо најбоље, да изаберемо оне који нам неће отимати оно што је наше, да изаберемо оне који ће урадити нешто за нас, оне који ће нам увести воду, канализацију, телефоне, који ће нам средити путеве, који ће наш новац доделити нама кроз улагање у инфраструктуру.

Желим само да живим да нормалном месту, да моја деца могу сутра да са поносом кажу да су из Барајева, а не да нам се смеју што живимо на 20км од главног града, а субјективни осећај нас шаље у неку Афричку пустињу.

Надам се да ћемо се опаметити и гласати за оне који ће нам помоћи, за оне који ће бити наш понос, као наши предводници у боље сутра.

Да ови оду, а да се они не врате….Изађимо и гласајмо Барајевци…

 

Аутор Дамир Тоља

ДЈБ Барајево

Коментари

Кликни овде да поставиш коментар