Београд Политика Саопштењe

Коруптоломац за лоповлуке свих власти

Листа бр 7.  “Доста је било и Двери – Да ови оду, а да се они не врате“ званично је започела кампању за предстојеће градске изборе, крстарећи бродом који смо симболично назвали “Коруптоломац“.

Циљ ”крстарења” је био да укажемо на примере бројних, тешких корупционашких афера, распродаје и уништавања јавне имовине у Београду током бивше и садашње власти, али и представимо решења за боље располагање градским грађевинским земљиштем у интересу нашег града и свих Београђана.

Ово је једна од најважнијих тачака у нашем програму за Београд, будући да је боље опорезивање неизграђеног грађевинског земљишта важан извор новца за градски буџет.

Обишли смо Београд на води, Луку Београд, Савски насип и Аду Хују коју је Синиша Мали већ најавио као нови Београд на води 2.

Лидер Доста је било, Саша Радуловић подсетио је да су већ дужи временски период на власти једни исти људи.

„Једино разлог што су ушли у политику је да дођу до привилегија и да узимају наше паре. Ми смо одлучили да кажемо стоп оваквој политици. Нама не треба ништа од политике, нисмо ушли да крадемо паре већ да од Србије направимо земљу у којој се лепо живи, за моју и вашу децу једнако”.

Он је нагласио да Бошко Обрадовић и он очекују двоцифрени резултат и да буду најача опозициона листа како би дошли до прилике да управљају Београдом.

Он је посебно указао на пљачкашку приватизацију „Луке Београд“ која заузима преко 200 хектара градског грађевинског земљишта с вредношћу преко милијарду евра, а у пљачкашкој приватизацији је поклоњена будзашто.  

”Као у свакој нормалној земљи, одвојите лучку делатност од земљишта, па ако хоћете већ да приватизујете лучку делатност, урадите то без поклањања земљишта. А власт је спојила све заједно, земљиште проценила на нула динара и онда све то ђутуре продала Милану Беку. Ово вам је показни пример пљачкашке приватизације у Србији током које су се предузећа уништавала зарад грађевинског земљишта које је ненаплаћено завршавало у рукама тајкуна”, објаснио је Радуловић.

Председник Двери Бошко Обрадовић истакао је да је коалиција Двери и Доста је било  оставила своје идеолошке разлике по страни, зарад општег добра свих Београђана.

„Спајају нас борба против криминала, корупције и страначко-паразитског система. Хоћемо да истерамо на чистац све који су одговорни за пљачку народа, града и државе. Ми смо истинска алтернатива и садашњој и бившој власти. Ко не воли ни Вучићеву власт, али не жели ни повратак на време власти ДС – има нашу коалицију“ истакао је Обрадовић.

Он је нагласио да ни рубни делови Београда никако не смеју бити запостављени, као и да је потребна подршка домаћој пољопривреди и задругарству, јер се тиме бави велики број Београђана који живе на селу и у приградским насељима.

„Сви они који живе у Лазаревцу, Младеновцу, Гроцкој, Обреновцу или Сопоту морају да осете корист од тога што живе у Београду, а не да их градска власт пљачка. Једино решење је децентрализација и да се свим београдским општинама врате изворни порески приходи и имовина.“

Први на листи “ДЈБ и Двери – Да ови оду, а да се они не врате” Војин Биљић казао је да коруптоломац пролази поред “симбола нашег губитништва”, на првом месту је “Београд на води” који, како је казао, симболизује колико дубоко може да се потоне када погрешни људи воде град.

Биљић је додао да се креће у кампању са Савског пристаништа због симболике, јер Београдски победник представља шта све може да уради град Београд, симбол победе и Београђана.

“Верујем да се можемо као град и нација поново окренути победи тек након што губитнике пошаљемо у историју”, закључио је Биљић.

Кандидат са листе ДЈБ и Двери Срђан Ного је казао да сваки посетилац Београда као највећу знаменитост зна за место где се они данас налазе, а то је ушће реке Саве у Дунав, подно Калемегдана.

Ного jе подсетио да је кандидат листе Српске напредне стране Горан Весић, који је и актуелни градски менаџер, први пут на власт у граду Београду дошао 1996. године и да је он 22 године после тога и даље “алфа и омега” у граду.

“Једино ми нисмо били на власти и зато ми можемо да кандидујемо обећање да коначно долази одговорност у српску политику. За 22 године свега је било, само одговорности није”, истакао је Ного.

Он је казао да ће грађани на дан избора, 4. марта имати могућност да уколико су задовољни гласају за досадашње политичке опције које су владале Београдом и Србијом, али да ће већина незадовољних имати и своју политичку опцију, а то је “Да ови оду, а да се они не врате”.

images

Доста је било

Коментариши

Кликни овде да поставиш коментар