Политика Скупштина

Доста је било и Двери позивају посланике опозиције да подрже  иницијативу за изгласавање неповерења Влади Србије и разрешење председника Србије

Доста је било и Двери покренули су данас иницијативу за изгласавање неповерења Влади Србије и разрешење председника Србије.

Свих 20  посланика посланичких група ДЈБ и Двери је потписало иницијативу да народна Скупштина покрене поступак разрешења Вучића и изгласавања неповерења председнику.

За заказивање седнице на којој би се расправљало о смени Владе је потребно 60 посланика, а за разрешење председника 84  потписа.

Све посланичке групе су добиле  иницијативе. Позивамо све опозиционе посланике  које себе називају опозиционим да заједно порадимо на овом предлогу, усагласимо текст не би ли председница морала да закаже седницу коју тражимо.  

Време је да  пређу са речи на дела и покажу да ли су опозиционо настројени или само играју продужену руку власти.

Позивамо и владајућу већину око СНС да подржи нашу иницијативу. Сваки председник Владе и сваки председник у свакој земљи би једва дочекао ову иницијативу како би поднели рачуне грађанима, показали колико добро су радили и показали да ли је наша иницијатива неоснована.  

Медији су затворени, знамо да Вучић никада не излази опозицији на дуел, ево прилике да то учини у Скупштини под заштитом Маје Гојковић, а нама ће такав један разговор бити довољан да покажемо грађанима шта се заиста дешава.

Посланичке групе Доста је било и Двери покренуле су  иницијативу за изгласавање неповерења Влади  због изузетно лошег матeријалног стања грађана, катастрофалног  стања у здравству култури и образовању, најниже стопе привредног раста у региону, због стања у РТС, медијског мрака, због избегавања Владе да учествује у расправи о буџету, несређених спискова, због избора страначких кадрова на најважнија места у држави, неквалификованих министара, одласка хиљада младих, због раширене корупције и криминала.

За разрешење Вучића на месту председника Србије је пет разлога. Прво, кршење Устава Србије и председничке заклетве да ће се борити за очување КиМ као дела Србије. Други разлог је то да се председнику  забрањује било која друга јавна функција, а  Вучић до данас није поднео оставку на место председника СНС. Трећи разлог је константан притисак на правосуђе у Србији, коментарисање пресуда и утицај на судске поступке. Четврти  је  преузимање функције председника Владе Србије и функција појединих министара, и појављивање у дипломатским сусретима где иначе треба да буду министри или премијерка. И последњи је његово учествовање на локалним изборима 4. марта где се појављује као носилац листе у свим градовима где се одржавају локални избори.

У прилогу:
Предлог за изгласавање неповерења ВладиPredlog za glasanje o nepoverenju Vladi

 

Доста је било

Доста је било

Коментари

Кликни овде да поставиш коментар

 • Bravo,
  korisna koalicija,
  ove dve stranke mogu da potiru jedna drugoj nepotrebne ekstreme,uravnotežuju se,a rezultat je na opštu korist.
  Ovo bi trebalo da je posao političara,a ne gluma u predstavama putujućeg cirkusa sns sekte.

 • Pozivam DJB da prestane da daje laznu nadu malom procentu obrazovanih, pametnih, postenih, vrednih, neiskvarenih , a opet osvescenih i slobodnomislecih ljudi, da u Srbiji moze nesto da se promeni. Unapred HVALA!

 • Bravo, konačno jedna korisna akcija koju neće preneti ni jedna novina, koju će Majka Gojković proslediti u korpu za smeće i na osnovu koje ćete imati još jedan argument za plač majci Božijoj zbog medijskog mraka i lošeg rada parlamenta.

  • Neka zavrsi u korpi za smece, al ce se videti ko je prava a ko lazna opozicija.
   To vas verovatno i boli.
   Sto morate pre izbora da se izjasnite. Ili ste za vucica i time izgubite deo glasova, ili ste protiv i time izgubite sansu da posle izbora trgujete sa vucicem.

 • Миритељ

  Тешко је Боже
  да схвати, можданој сивој маси,
  да ли пироман може
  ватру да гаси?!

  У реду је био први
  ратни пожар да шири,
  после потока крви
  може ли народе да мири?!

  Кад се невина жртва млада
  рођенима врати,
  ОН ће тек тада
  миритељ постати!

 • Odlican politicki manevar! Za gradjane koji i dalje ne vide većinsku AV opoziciju prilika da se osveste na vreme. Za djb i dveri koji su u medijskoj blokadi od apsolutno svih medija prostor za promociju. Vidi se sazrevanje posle greska na predsednickim izborima. Samo tako, vase ideje dolaze ali jedini problem je sto ova zemlja nema mnogo vremena…