Politika Skupština

Dosta je bilo i Dveri pozivaju poslanike opozicije da podrže  inicijativu za izglasavanje nepoverenja Vladi Srbije i razrešenje predsednika Srbije

Dosta je bilo i Dveri pokrenuli su danas inicijativu za izglasavanje nepoverenja Vladi Srbije i razrešenje predsednika Srbije.

Svih 20  poslanika poslaničkih grupa DJB i Dveri je potpisalo inicijativu da narodna Skupština pokrene postupak razrešenja Vučića i izglasavanja nepoverenja predsedniku.

Za zakazivanje sednice na kojoj bi se raspravljalo o smeni Vlade je potrebno 60 poslanika, a za razrešenje predsednika 84  potpisa.

Sve poslaničke grupe su dobile  inicijative. Pozivamo sve opozicione poslanike  koje sebe nazivaju opozicionim da zajedno poradimo na ovom predlogu, usaglasimo tekst ne bi li predsednica morala da zakaže sednicu koju tražimo.  

Vreme je da  pređu sa reči na dela i pokažu da li su opoziciono nastrojeni ili samo igraju produženu ruku vlasti.

Pozivamo i vladajuću većinu oko SNS da podrži našu inicijativu. Svaki predsednik Vlade i svaki predsednik u svakoj zemlji bi jedva dočekao ovu inicijativu kako bi podneli račune građanima, pokazali koliko dobro su radili i pokazali da li je naša inicijativa neosnovana.  

Mediji su zatvoreni, znamo da Vučić nikada ne izlazi opoziciji na duel, evo prilike da to učini u Skupštini pod zaštitom Maje Gojković, a nama će takav jedan razgovor biti dovoljan da pokažemo građanima šta se zaista dešava.

Poslaničke grupe Dosta je bilo i Dveri pokrenule su  inicijativu za izglasavanje nepoverenja Vladi  zbog izuzetno lošeg materijalnog stanja građana, katastrofalnog  stanja u zdravstvu kulturi i obrazovanju, najniže stope privrednog rasta u regionu, zbog stanja u RTS, medijskog mraka, zbog izbegavanja Vlade da učestvuje u raspravi o budžetu, nesređenih spiskova, zbog izbora stranačkih kadrova na najvažnija mesta u državi, nekvalifikovanih ministara, odlaska hiljada mladih, zbog raširene korupcije i kriminala.

Za razrešenje Vučića na mestu predsednika Srbije je pet razloga. Prvo, kršenje Ustava Srbije i predsedničke zakletve da će se boriti za očuvanje KiM kao dela Srbije. Drugi razlog je to da se predsedniku  zabranjuje bilo koja druga javna funkcija, a  Vučić do danas nije podneo ostavku na mesto predsednika SNS. Treći razlog je konstantan pritisak na pravosuđe u Srbiji, komentarisanje presuda i uticaj na sudske postupke. Četvrti  je  preuzimanje funkcije predsednika Vlade Srbije i funkcija pojedinih ministara, i pojavljivanje u diplomatskim susretima gde inače treba da budu ministri ili premijerka. I poslednji je njegovo učestvovanje na lokalnim izborima 4. marta gde se pojavljuje kao nosilac liste u svim gradovima gde se održavaju lokalni izbori.

U prilogu:
Predlog za izglasavanje nepoverenja VladiPredlog za glasanje o nepoverenju Vladi

 

Dosta je bilo

Komentari

Klikni ovde da postaviš komentar

  • Bravo,
    korisna koalicija,
    ove dve stranke mogu da potiru jedna drugoj nepotrebne ekstreme,uravnotežuju se,a rezultat je na opštu korist.
    Ovo bi trebalo da je posao političara,a ne gluma u predstavama putujućeg cirkusa sns sekte.

  • Pozivam DJB da prestane da daje laznu nadu malom procentu obrazovanih, pametnih, postenih, vrednih, neiskvarenih , a opet osvescenih i slobodnomislecih ljudi, da u Srbiji moze nesto da se promeni. Unapred HVALA!

  • Bravo, konačno jedna korisna akcija koju neće preneti ni jedna novina, koju će Majka Gojković proslediti u korpu za smeće i na osnovu koje ćete imati još jedan argument za plač majci Božijoj zbog medijskog mraka i lošeg rada parlamenta.

    • Neka zavrsi u korpi za smece, al ce se videti ko je prava a ko lazna opozicija.
      To vas verovatno i boli.
      Sto morate pre izbora da se izjasnite. Ili ste za vucica i time izgubite deo glasova, ili ste protiv i time izgubite sansu da posle izbora trgujete sa vucicem.

  • Miritelj

    Teško je Bože
    da shvati, moždanoj sivoj masi,
    da li piroman može
    vatru da gasi?!

    U redu je bio prvi
    ratni požar da širi,
    posle potoka krvi
    može li narode da miri?!

    Kad se nevina žrtva mlada
    rođenima vrati,
    ON će tek tada
    miritelj postati!

  • Odlican politicki manevar! Za gradjane koji i dalje ne vide većinsku AV opoziciju prilika da se osveste na vreme. Za djb i dveri koji su u medijskoj blokadi od apsolutno svih medija prostor za promociju. Vidi se sazrevanje posle greska na predsednickim izborima. Samo tako, vase ideje dolaze ali jedini problem je sto ova zemlja nema mnogo vremena…