Београд Правосуђе Саопштењe

(Видео) ГИК прогласио лажну листу Доста је било

Градска изборна комисија је 17. фебруара на својој 21. седници прогласила изборну листу ’’Доста је било пљачке, корупције и лоповлука’’, чији је носилац СНС функционер Милорад Радуловић.

Из очигледног страха да ће листа ДЈБ и Двери остварити јак двоцифрен резултат, СНС на све могуће начине наставља да обмањује грађане, као што је то радио са својом лажном листом на локалним изборима 2016. године.

Као овлашћени представник предлагача листе ’’ Доста је било и Двери – Да ови оду а да се они не врате’’ Војин Биљић је присуствовао седници ГИК-а с намером да искористи своје законско право да као странка у управном поступку и заинтересовано лице изнесе своје аргументе против листе која је предложена и која има идентичан назив као Доста је било.

Пред крај аседнице ГИК-а, са које је избачен без икаквог разлога, Биљић је изјавио:

’’Ово је скандалозни покушај довођења у заблуду наших бирача, скандалозни покушај да се бирачи ДЈБ доведу у заблуду, да им се прекрше основна људска права, да им се прекрши бирачко право и да приликом заокруживања на гласачком листићу, убеђени да гласају за ДЈБ, гласају за ту фантомску странку.

Морам да подсетим, тај Милорад Радуловић који је предао листу, функционер је у ГО Земун и део је напредњачке власти. Ја заиста не знам шта ће бити следећи корак у њиховој намери да нам онемогуће да остваримо резултат какав заиста заслужујемо на овим изборима, али знам да је гест Градске изборне комисије где ме председник искључио са седнице само зато што сам хтео да искористим своје законско право, онемогућио да изнесем аргументе због којих је ова листа морала бити одбачена.

Ово је још један покушај да се бирачи ДЈБ доведу у заблуду, још један покушај да се изигра изборна воља грађана и још једно флагрантно кршење основних људских права, не само наших бирача  већ и нас који покушавамо да се изборимо за минимални степен законитости у овој држави.’’

Милорад Радуловић, иначе конобар из Земуна, сада је помоћник председника општине Земун.

Подсећамо, са истом листом и намером да превари бираче изашао је на локалне изборе у Земуну 2016. године. Након подваљене листе, награђен је местом помоћника председника општине.  

Милорад и још четири особе са његове листе из 2016. године били су донатори Вучићеве председничке кампање.

Молимо све грађане да буду пажљиви, да добро прочитају шта пише на гласачком листићу и да не дозволе да СНС још једном злоупотреби њихово бирачко право.

Ови избори су почетак краја преварама. Да ови оду а да се они не врате.

Доста је било

Коментари

Кликни овде да поставиш коментар

    • Što bi rekao Srećko Šojić:”Jesu, mutjkali su, ali nisu mutjkali ko što oni mutjkaju. Mutjkali su u s kladu s propisi.”

  • Зар је могуће да после толико времена проведеног на политичкој сцени Србије ви још увек не видите с ким имамо посла ?! Зар је могуће да неко очекује фер и коректне изборе ?! Него – доста кукања и “Калимерског синдрома” – до 4.марта је остало сасвим довољно времена да се објасни и појасни разлика између броја 7 и броја 23 на изборној листи и да се обуче контролори који ће бити на бирачким местима.Не смете дозволити да то буду само они којима је стало до дневнице – то морају бити способни,спремни и добро обучени људи који морају да знају како тече изборни процес,да знају своја права и да реагују на сваку повреду изборног процеса и наравно да ни по коју цену не потписују записнике са бирачког места на коме избори нису спроведени у складу са законом и правилима…

  • Dakle za sledeće izbore lepo da diverzifikujete portfolio. Nađite nekog sa inicijalima AV i registrujte grupu građana Svratili Na Slatko, sa sloganom Tražem Bolje Slađe. Kampanja bi bila od vrata do vrata. “Mi smo znate Svratili na Slatko -tražem bolje slađe. Ako imate nešto da se proba bilo bi odlično. ” Naravno posle mora da se pohvali slatko. Inače za ovu političku kampanju bi doslovce trebao jak stomak, ali nažalost ne bi nedostajalo volontera.
    Slatko do pobede.