VIDEO Београд Државна управа Политика

(ВИДЕО) ДЈБ ће избацити партије из јавних предузећа

Када добије поверење Београђана, ДЈБ ће прекинути са праксом партијског запошљавања тако што ће запослене и руководиоце, у складу са законом, бирати на јавном конкурсу.  Ово намеравамо да спроведемо у градској управи и комуналним предузећима, у Београдској Арени, ПКБ-у и свим других предузећима у власништву града и општина. Извешћемо ПКБ на берзу.

Злоупотребa јавних ресурса преко партијског запошљавања кошта Београђане годишње десетине милиона евра, а субвенције 160 милиона евра. Сви губици које направе предузећа јер их воде нестручни кадрови покривају се из буџета, који се пуни новцем грађана.

То су партијски кадрови углавном са купљеним дипломама са углавном измишљених универзитета, који раде на измишљеним радним местима. Немамо вишка лекара, медицинских сестара или наставника, полицајаца или радника у комуналним предузећима. Имамо вишка канцеларијских радника и то ће показати систематизација радних места коју ће ДЈБ спровести када дође на власт.

Актуелна градска власт на челу са СНС-ом, као што је то радила и претходна на челу са ДС-ом и Драганом Ђиласом, намешта послове својим кадровима, а сви они заједно настављају да паразитирају на леђима грађана. Тридесет година на власти се смењују једни исти људи који су јавна предузећа претворили у свој партијски плен. Ми ћемо заувек прекинути са оваквом праксом.

Интерес свих грађана је да нас воде најбољи, у свим сферама друштва – у привреди, политици, образовању, правосуђу, култури, здравству. Без обзира на партијску припадност.

ДЈБ ће отворити простор за стручне и одговорне људе. Једино тако ће цело друштво кренути напред и једино тако ће доћи и до нових радних места и већих плата за све грађане.

Као што је то радио Саша Радуловић у министарству привреде и доказао да може – и на нивоу Београда урадићемо систематизацију радних места у целом јавном сектору, мерити радни учинак, увести конкуренцију, ненамештене конкурсе и квалификације за јавне послове. Једино тако ћемо створити претпоставке за позитивну селекцију.

Наш циљ је промена система, а прва прилика су београдски избори. У Београду ћемо показати како је могуће за кратко време и од Србије направити земљу у којој се лепо и радо живи.

 Повезани текстови:

Програм у 20 тачака за Београд

Шта је партократија?

Доста је било

Коментари

Кликни овде да поставиш коментар