VIDEO Београд Државна управа Политика

(ВИДЕО) ДЈБ ће избацити партије из јавних предузећа

Када добије поверење Београђана, ДЈБ ће прекинути са праксом партијског запошљавања тако што ће запослене и руководиоце, у складу са законом, бирати на јавном конкурсу.  Ово намеравамо да спроведемо у градској управи и комуналним предузећима, у Београдској Арени, ПКБ-у и свим других предузећима у власништву града и општина. Извешћемо ПКБ на берзу.

Злоупотребa јавних ресурса преко партијског запошљавања кошта Београђане годишње десетине милиона евра, а субвенције 160 милиона евра. Сви губици које направе предузећа јер их воде нестручни кадрови покривају се из буџета, који се пуни новцем грађана.

То су партијски кадрови углавном са купљеним дипломама са углавном измишљених универзитета, који раде на измишљеним радним местима. Немамо вишка лекара, медицинских сестара или наставника, полицајаца или радника у комуналним предузећима. Имамо вишка канцеларијских радника и то ће показати систематизација радних места коју ће ДЈБ спровести када дође на власт.

Актуелна градска власт на челу са СНС-ом, као што је то радила и претходна на челу са ДС-ом и Драганом Ђиласом, намешта послове својим кадровима, а сви они заједно настављају да паразитирају на леђима грађана. Тридесет година на власти се смењују једни исти људи који су јавна предузећа претворили у свој партијски плен. Ми ћемо заувек прекинути са оваквом праксом.

Интерес свих грађана је да нас воде најбољи, у свим сферама друштва – у привреди, политици, образовању, правосуђу, култури, здравству. Без обзира на партијску припадност.

ДЈБ ће отворити простор за стручне и одговорне људе. Једино тако ће цело друштво кренути напред и једино тако ће доћи и до нових радних места и већих плата за све грађане.

Као што је то радио Саша Радуловић у министарству привреде и доказао да може – и на нивоу Београда урадићемо систематизацију радних места у целом јавном сектору, мерити радни учинак, увести конкуренцију, ненамештене конкурсе и квалификације за јавне послове. Једино тако ћемо створити претпоставке за позитивну селекцију.

Наш циљ је промена система, а прва прилика су београдски избори. У Београду ћемо показати како је могуће за кратко време и од Србије направити земљу у којој се лепо и радо живи.

 Повезани текстови:

Програм у 20 тачака за Београд

Шта је партократија?

Доста је било

Доста је било

2
Оставите коментар

avatar
2500
2 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
Đorđebudite inovativni Recent comment authors
најновији најстарији
budite inovativni
Гост
budite inovativni

Predlog: napravite letke sa ,,uspesima ove vlade,, od povecanja poreza, akciza, taksi, smanjenja plata, otimanja penzija, do zaduzenja zemlje za 10.000.000.000 e. i smanjenja deviznih rezervi, pa na ulicu i delite prolaznicima a moze i u postanska sanduceta.

Đorđe
Гост
Đorđe

Srdačan pozdrav iz dijaspore i pozdrav za DJB i Dveri, vjerujem budućnost lijepe Srbije.
Hvala za video: Čajanka sa Sašom i Boškom u Knez Mihailovoj – 15.02.2018 ( https://www.youtube.com/watch?v=DiRvPWmh8VI ) i Tviter rešetanje sa Sašom i Boškom ( https://www.youtube.com/watch?v=7aDXYuz_4t4 ). Hvala i srdačan pozdrav. za Nacionalno I Građansko zajedno za bolje sutra. Pravi izbor DJB i Dveri. Do pobjede. Idemoooooooooooooo…..