Beograd Saopštenje

DJB podneo žalbe Upravnom sudu zbog lažne DJB liste

Dosta je bilo podneo je tri žalbe Upravnom sudu protiv rešenja Gradske izborne komisije (GIK) kojim je odbijen prigovor o proglašenju lažne izborne liste ‘’Dosta je bilo pljačke, korupcije i lopovluka – Radulović Milorad’’.

Vojin Biljić, Saša Radulović i građanin Vuletić izjavili su žalbu protiv rešenja GIK-a pri čemu su Biljić i Radulović zahtevali javnu raspravu pred Upravnim sudom jer imaju pravo da učestvuju u postupku.

Sud mora da donese odluku u roku od 48 sati.

GIK je ignorisao navode Dosta je bilo iz prigovora, čija je suština u sledećem:

GIK je proglasio listu koja ima za cilj da birače dovede u zabludu i da prilikom zaokruživanja na glasačkom listiću, ubeđeni da glasaju za DJB, glasaju za lažnu listu. GIK na ovaj način omogućava vršenje krivičnog dela povrede izbornog prava građana, zbog čega se ovo rešenje moralo oglasiti ništavim.

Saša Radulović je podneo prigovor Gradskoj izbornoj komisiji zbog neovlašćenog korišćenja imena ‘’Dosta je bilo’’. Očigledno je da je cilj podnošenja liste sa ovim nazivom dovođenje u zabludu birača, a na ovo ukazuje i činjenica da je nosilac liste izvesni Radulović, koji ima isto prezime kao i šef poslaničke grupe Dosta je bilo i predsednik Pokreta Dosta je bilo Saša Radulović. Dakle, prvi razlog zbog koga se lista morala odbaciti je činjenica da je ista vid zloupotrebe prava na odabir imena i kao takva zabranjena članom 17 Evropske konvencije.

Isto tako, ime Dosta je bilo je registrovano u javnim registrima (npr. u registru udruženja) i ne sme se koristiti u pravnom prometu ( pa ni u izbornom procesu) bez saglasnosti autora slogana, koji je u ovom slučaju Saša Radulović.

Dokaz na okolnost namere predstavljaju objave fantomske liste sa društvenih mreža iz kojih se vidi da je očigledna namera da se birači Dosta je bilo dovedu u zabludu.

Dosta je bilo

Komentariši

Klikni ovde da postaviš komentar