Политика Саопштењe Скупштина

Још четири посланика подржала иницијативу за изгласавање неповерења Влади и разрешење председника Србије

Доста је било и Двери покренули су 14. фебруара иницијативу за изгласавање неповерења Влади Србије и разрешење председника Србије.

Свих 20  посланика посланичких група ДЈБ и Двери потписало је обе иницијативе, а предлог су јуче потписала и четири посланика из посланичке групе Нова Србија – Покрет за спас Србије: Санда Рашковић Ивић, Дијана Вукомановић, Ђорђе Вукадиновић и Славиша Ристић.

За заказивање седнице на којој би се расправљало о смени Владе је потребно 60 посланика, а за разрешење председника 84 потписа.

Поставља се питање зашто се већ седам дана игнорише ова иницијатива јер би то могло да коначно разбије блокаду рада Скупштине. Подсећамо, скупштина опет не заседа баш као и у време председничких избора под изговором да то угрожава стабилност земље.

Позивамо све опозиционе посланике које себе називају опозиционим да сујету оставе са стране и подрже иницијативу не би ли председница морала да закаже седницу коју тражимо.  Ово је начин да покажу да ли су заиста опозиционо настројени или само играју продужену руку власти.

Иницијативу за изгласавање неповерења Влади поднели смо због изузетно лошег матeријалног стања грађана, катастрофалног стања у здравству култури и образовању, најниже стопе привредног раста у региону, због стања у РТС, медијског мрака, због избегавања Владе да учествује у расправи о буџету, несређених спискова, због избора страначких кадрова на најважнија места у држави, неквалификованих министара, одласка хиљада младих, због раширене корупције и криминала.

За разрешење Вучића на месту председника Србије је пет разлога. Прво, кршење Устава Србије и председничке заклетве да ће се борити за очување КиМ као дела Србије. Други разлог је то да се председнику забрањује било која друга јавна функција, а Вучић до данас није поднео оставку на место председника СНС. Трећи разлог је константан притисак на правосуђе у Србији, коментарисање пресуда и утицај на судске поступке. Четврти је преузимање функције председника Владе Србије и функција појединих министара, и појављивање у дипломатским сусретима где иначе треба да буду министри или премијерка. И последњи је његово учествовање на локалним изборима 4. марта где се појављује као носилац листе у свим градовима где се одржавају локални избори.

Уколико и остали посланици имају неке друге иницијативе ДЈБ ће их размотрити и подржати.

Позивамо и владајућу већину око СНС да подржи нашу иницијативу. Сваки председник Владе и сваки председник у свакој земљи би једва дочекао ову иницијативу како би поднели рачуне грађанима, показали колико добро су радили и показали да ли је наша иницијатива неоснована.

Повезани текстови:

Доста је било и Двери позивају посланике опозиције да подрже  иницијативу за изгласавање неповерења Влади Србије и разрешење председника Србије

Доста је било

Коментар

Кликни овде да поставиш коментар