Београд Саопштењe

Шапић се раскринкао и одбио ТВ дуел уживо

Председник Општине Нови Београд Александар Шапић одбио је данас позив портала Еспресо.рс  да организује дуел уживо између њега и Саше Радуловића, председника Доста је било.

Тим ДЈБ је још јуче у 16:30 часова позвао портал Еспресо.рс и портал Инсајдер да организују дуел уживо са Александром Шапићем.

Данас у 13 часова смо добили одговор из редакције Еспреса да хоће да организују уживо дуел. Саша Радуловић је одмах пристао на пренос уживо и предложио слободне термине. Позвали су Александра Шапића који је овај позив одбио искористивши као изговор фарсу коју је организовао јуче са Балкан инфо.

Овим се само потврдило све оно што је рекао Саша Радуловић, да је Шапић само тражио начин да избегне ТВ дуел уживо. Прво је слао батинаше у недељу увече, па када то није успело, онда је одбијао да дуел на Балкан Инфо иде уживо. На крају када је Балкан Инфо јуче око 17 часова коначно одбио да снима уживо користећи најразличитија често чудна образложења, Шапић је направио представу у 22 часа и покушао да прикаже као да се он појавио на дуел, иако је знао да је дуел на Балкан Инфо отказан и да ДЈБ тражи други канал. Жао нам је што се Балкан Инфо баш обрукао пружајући алиби Шапићу да избегне дуел уживо.

Позивамо грађане да преко друштвених мрежа питају Александра Шапића зашто бежи од ТВ дуела уживо, и зашто не жели да омогући грађанима да чују аргументовану расправу у једином правом дуелу у овој предизборној кампањи.

У том дуелу Александар Шапић би морао да одговори на питања: зашто је запослио сина Војислава Шешеља као већника, зашто потписује тајне уговоре, зашто намешта тендере и извлачи новац из буџета преко “бесплатних” програма, зашто партијски запошљава, зашто је од зграде општине направио храм себи и целу општину облепио својим сликама. На крају, постало би и јасно да ће након избора Шапић подржати СНС. Од свега овога је Шапића страх, зато је и покушао да од себе направи жртву.

Већ смо једном рекли овако се у Србији пренемаже само један други човек. Зове се Александар Вучић. Грађани имају право да знају.

Шапић бежи од ТВ дуела са Сашом Радуловићем

Доста је било

Доста је било

Коментари

Кликни овде да поставиш коментар

 • Hajde da probam vrlo kratko.
  * Ili je Radulović pre dva dana dobio zaista strašne pretnje vezano za duel sa Šapićem (mada se na twitteru javljaju ljudi koji kažu da u im u razgovoru tog dana Radulović bukvalno jednu reč o tome nije rekao) pa je instiktivno rešio da pored Šapića želi fizički da stane isključivo u direktnom prenosu,
  * Ili je od samog početka neko u DJB sebi zacrtao da duel mora biti u direktnom prenosu, ali je onda medijski tim bio nesposoban za komunikaciju sa Balkaninfo, nesposoban da u nekoliko rečenica razjasni sa tim ljudima da li mogu i da li žele da do tančina ispuštuju kompletnu listu zahteva DJB (ako je ona uopšte od početka bila konačna, a ne s vremenom dopunjavana).

  Trećeg nema. Sva već izrečena opravdanja uvažavam, ali suština je: DJB je zvao Šapića na duel, Šapić je pristao na SVE uslove koji se odnose na njega, a onda je DJB otkazao zato što jedan od uslova nije ispunjen od strane DOMAĆINA Balkaninfo (direktan prenos) kojeg je DJB prethodno odabrao da DOGOVORI duel između Radulovića i Šapića!

  I s kojom idejom je uopšte danima bilo šta raspredano i dogovarano sa Balkaninfo, za koje svi znaju da NE RADE žive emisije (pardon, možda jedino medija tim DJB to nije znao do juče) a onda kad je pukla bruka odjednom je ispalo da za nekoliko sati može da se dogovara uživo emisija na drugom mestu (espreso.rs)?

  Ako neko tvrdi da je Šapić unapred dogovorio ovu farsu sa Balkaninfo, onda isto tako neko može da tvrdi da je DJB danima pravio cirkus i igrokaz “organizujući” debatu uživo u studiju koji žive debate niti radi, niti želi da radi.

  Da li je moguće da je DJB lakše mogao da dogovori sve uslove duela sa samim Šapićem, nego da pronađe studio koji bi ispunio kompletnu listu zahteva DJB? Da li je moguće da je tek sada, 12 dana pred izbore, DJB došao do spoznaje ko može a ko ne može da organizuje duel po strogim zahtevima DJB (Balkaninfo ne, espreso.rs da)?

  Zar to medija tim i vrh DJB nisu mogli da imaju definisano još prvog dana kampanje?
  Sramota, blam, eto šta je.

  • Mnogo filozofiraš a stvar je veoma jednostavna. Šapić je probao da manipulacijom izbegne sučeljavanje sa Sašom. Jeste da je DJB insistirao na prenosu uživo upravo jer su imali negativnih iskustava sa montažama ali je malo naivno da se to sada koristi kao neko opravdanje za izbegavanje. Ako je sada espeso ponudio uživo intervju, gde je sada Šapić da se pojavi? Odjednom ga nema nigde. Pa mislim, stvar je jasna.

  • Ovliko price se poteglo oko ovoga, a ovaj Sapic je logicno da nece na duel, kad je on taj koji treba da odgovara na pitanja, jer drzi vlast na nvbg-u. Gde DJB drzi vlast?

  • Da je Radulović došao na Balkaninfo i Šapić napravio bilo kakav incident ili bilo kakvo prenemaganje, uključujući i napuštanje snimanja, šteta po DJB ne bi bila velika, naprotiv, moglo je da se likuje zbog Šapićevog bežanja.
   Ovako, Radulović se nije odazvao na poziv Balkaninfo i DJB je u velikoj šteti – malo ko prihvata izgovor da zbog odsustva direktnog prenosa nije mogao biti snimljen duel Šapić – Radulović i sve više liči na – prenemaganje DJB.

   Sada može samo da se nagađa da li se DJB uplašio od pristrasnosti Balkaninfo (što bi bilo potpuno bezveze, ja ne znam koju su to od 500 emisija oni iskasapili, a i apsurdno, jer DJB se njima obratio za emisiju), ili se Radulović fizički uplašio od Šapića, ili je DJB prosto iskalkulisao da bi i samo održavanje duela bilo loše po DJB (loš tajming i loš izbor protivnika, okršaj sa Šapićem u finišu kampanje umesto napada na SNS). Ili eventualno dopuštam mogućnost da nije nikakva kalkulacija, već je neko sebi prosto zacrtao u glavi da to treba bude duel uživo, pa je prosto prestao da racionalno razmišlja i prevideo da je odbiti duel samo zbog 48h odloženog emitovanja daleko veća šteta.

   Meni je jasno da je DJB ovde debelo pogrešio, no dobro, sačuvajmo detaljniju analizu za posle izbora. Nažalost ovaj iracionalni poriv nekih iz DJB da budu “domaćin u gostima” se ispoljio ne samo sad u epizodi Balkaninfo već i prošle godine u koalicionim pregovorima. Analiziraćemo posle izbora, a DJB-u prijateljski savet: razmislite i vodite računa, ne može se biti domaćin u gostima!

  • SZ, nisi u pravu. Ako bi DJB pristao da se snima emisija za odloženo objavljivanje, dalje ne bi imao nikakav uticaj na tu emisiju. Mogli bi da je montiraju kako bi želeli. Recimo, sećaš se kako je Radulović izprozivao Slinu u utisku nedelje? E pa recimo sad da se desi nešto slično, ovi to mogu da iseku iz emisije. Da li bi to uradili ili ne bi? Oni kažu da majkemi ne bi, ali rizik uvek postoji. Zato je DJB, poučen negativnim iskustvima u vezi montaža, a to im stalno rade, pogotovo u skupštini, tražio da intervju ide uživo. Ponudio je svoju upremu. Dakle, Balkan Info bi i dalje snimao isto kao što bi snimao plus bi DJB ekipa sve emitovala uživo. Po meni je to smislen zahtev ali su ga odbili. Navodno oni tako ne rade. Kao da je to neki princip čijim bi gaženjem oni pljunuli na svoj obraz 🙂 Mislim stvarno. Plus, treba imati još jednu stvar u vidu. DJB je u 17h rekao da ne pristaje na snimanje emisije a ovi su ipak čekali do 19h da se pojavi Šapić i onda u 22h na tviter stavili njegovu fotografiju da pokažu kako je on došao a Radule ispalio. Na tom gestu se zapravo vidi kao oni IPAK nisu imuni na manipulaciju. Sve to nam govori da je DJB bio u pravu i ubuduće treba da zahteva uživo emitovanja pogotovo kad se nalazi sa ovako namazanim protivnicima koji se služe svakakvim smicalicama da ti podmetnu nogu.

  • OK, Sale, ti kažeš da je DJB imao razloge da sumnja u Balkaninfo, iako ja ne znam koji je to od njihovih 500 intervjua koji je bio iskasapljen u montaži. Ali onda je lud bio onaj iz DJB koji je uopšte kontaktirao Balkaninfo da se organizuje duel sa Šapićem. Hoću piskim – neću piskim.
   Drugo, niko iz DJB očigledno ne shvata zašto Balkaninfo nije pristao na uživo emitovanje. Pa recimo zato što tim Balkaninfo ima svoj tim snimatelja/montažera i da sam ja gazda njihove kuće verovatno bih i ja bio u fazonu – ne može Teša ili ovaj drugi da vodi duel, a da neko sa strane radi live streaming umesto mojih snimatelja. Jednostavno, ne može, jer mi smo kuća Balkaninfo. Ako niko iz DJB to nije mogao da shvati, onda je u startu bila greška obraćati se na adresu Balkaninfo.

   Inače, to što je u 19h na Balkaninfo došao Šapić a u 22h je stavljena Šapićeva fotka na twitter jasno govori da je u međuvremenu snimljena emisija sa Šapićem, koja će u narednom periodu biti emitovana, a koju je Šapić uostalom sa njima dogovarao i pre nego što je DJB pristao na duel na Balkaninfo.
   Prema tome, Radulović je možda hteo da spreči prenemaganje Šapića u snimljenom duelu, a sprečio je tako što se nije pojavio na Balkaninfo i sada će Šapić imati monolog na Balkaninfo na kojem će komentarisati DJB kako god želi. Pa, bravo.

  • Dobro, jel smo zavrsili sa Sapicem?Posto me Sapic zanima ko lanjski sneg.
   Treba izbegavati ovakva podmetanja, jer se nepotrebno onda o tome raspreda danima.

 • Ma ovo su sad već sve čaršijske priče, napravi se najgori rijaliti od ovoga, kako sada da vam verujemo i da znamo da li je sve ovo istina ili nije?
  Evo jedan predlog: Pošto je Šapić rekao javno da bi pristao da dođe na gostujući teren, tj. na vaš medij, gde bi emisija išla uživo, onda ga pozovite da dođe.Ako se bude prenemagao onda jasno ukažite gledaocima na to u toku same emisije, ili čak i pre početka emisije.Pokažite u kameru tvit gde je rekao da bi došao na vaš teren i onda recite “Pa eto sam si hteo da dođeš, šta se sada prenemažeš, evo imamo dokaz”, “kad si već pristao da dođeš nemoj sad da kukaš, znao si šta te čeka i nemoj sad da se praviš lud” i tako dalje.Plus što smatram da mu prenemaganje ne bi prošlo kod gledalaca, jer tu emisiju ne bi gledali Vučićevi ljubitelji Zadruge i Parova pa da ih “kupi” na tu foru, već ipak neki malo pristojniji svet kojem je muka od takvog ponašanja koje već sprovodi “izvesni” čovek.Eto uradite tako.Ne postoji nijedan razlog da ovo ne uradite.Batalite priče i pretpostavke tipa “Šapić bi napravio incident na Balkan info”.Otkud vi to znate? Ajde da vidimo dela, ne reči.Građani očekuju od vas nešto konkretno.Birali su vas da preuzimate izazove na sebe.Do savršenog duela neće doći nikad, to treba da vam bude jasno.Uradite ovako.Građani čekaju na vas.

 • Ja cu svakako za vas da glasam,sigurno necu za Sapica,ali ste morali da znate da ‘Balkan Info” nikada uzivo ne snima emisije.Ispada da je gospodin koji je otkriju jednu drzavu u Africi koju dosada niko nije otkrijo a to je ”Nambija”,ispao vestiji za javnost kako mediji oljavljuju nazalost.Nemoj te ovakve stvari da radite 10 dana pred izbore,jer ispada da sami sebi zabijate autogolove.

  • Ja nisam video da neko kritikuje Balkan Info što ne prenose uživo. DJB im je javio u 17h da neće pristati na snimanje ako nije uživo i to je sasvim koretkan i ispravn potez sa njihove strane. Međutim, oni su odlučili da ipak sačekaju da dođe Šapić u 19h i onda u 22h objavili njegovu fotku na tviteru da se pokaže kako je on došao a da je Radule ispalio. Očigledno je da se bave manipulacijama i DJB sa time nema nikakve veze. Lepo im je rečeno da se ne pristaje na snimanje emisija jer je to podložno montaži i poučeni negativnim iskustvima, pogotovo u skupštini, neće da pristaju na takve kombinacije.

  • Pa ako je Balkaninfo uspešno emitovao 500+ intervjua sa snimka, zašto bi ih bilo ko kritikovao što im nije praksa i ne žele da se cimaju da rade uživo? DJB je morao shvatiti mnogo pre 17h da studio koji nikad nije radio uživo neće taj izuzetak napraviti ni za Radulovića. To se nije shvatilo na vreme jer neko ima očajnu komunikaciju, ili možda tom nekom nisu jasno bili komunicirani requirements odozgo.
   Ovo što se sad radi, retvitovanje Tešinih slika sa štanda radikala, takođe je pogrešno i ispod svakog nivoa. Valjda je i Ivan Ninić nekada u životu imao sliku na štandu SRS-a, ali se time DJB nije bavio.

   Medijski tim DJB za sebe kaže da su ljudi sa debelim iskustvom iz medijskih redakcija. Ali ovako sa strane deluju više kao neka grupica koja je bila ostrakizovana u svojim bivšim kolektivima, pa sad više možda i nemaju prijateljske veze sa kolegama koji rade po drugim redakcijama, nebitno kojim i čijim. Ovako sa strane deluju možda kao grupica osvetnika u stanju da napadne svaki medij koji se ogluše o zahteve DJB. Pa onda deo javnosti insinuira da odatle pa do oodle osvete propalog novinara Aleksandra Vučića nije dugačak put.

   Ljudi, borba na javnoj sceni se vodi protiv političkih neistomišljenika, ne protiv novinara! Čak ne ni protiv onih novinara koji primaju džeparac da budu naklonjeni drugima, a ne vama! Novinari imaju pravo da budu naklonjeni drugima (čak i za pare, ako su gladni ili alavi), ako vam se ne sviđaju nemojte ih zvati!!! O njihovom radu nema rasprave, ako poštujete slobodu medija! Laži demantujte, ali dalje od toga nema rasprave!

  • Ali zašto bi DJB bila izuzetak i diktirala uslove snimanja koji bi važili samo za njih? Kažu, insistirali smo da emisija bude uživo. Ali pregovarali ste sa onima koji sve emisije snimaju i posle emituju, šta vas kvalifikuje da budete izuzeti iz takve koncepcije? Iskreno me rastužuje ovakvo ponašanje ljudi u pokretu koji mi je po svojim političkim i svetonazorskim stavovima najbliži, ali trebalo bi da budete u stanju da prihvatite konstruktivne dobronamerne kritike onih koji bi jednog dana hteli da vas vide kao pobednike a ne da se zaplićete u kučine s komplikovanim objašnjenjima zašto ste vi (po vama uvek) u pravu. Svi mi (ili barem velika većina) koji ovde iznosimo stavove i ostavljamo komentare želimo vam sve najbolje, i mislim da bi bilo dobro da i naše mišljenje uvažite ako smatramo da ste u nečemu pogrešili a ne da zadrto i detinjasto (obratite pažnju na to koliko nas je upotrebilo ove prideve) ponavljate isto. Bićete još veći ako priznate makar nekad grešku u koracima.

  • Ne vidim zašto je DJB izuzetak. Lepo su rekli da žele da emisija ide uživo, Balkan Info je to mogao da ispoštuje ali nije, njegovo pravo, niko se ovde ne ljuti na njih. Jednostavno dogovor nije pao i to je to. Posle su našli Espreso koji je hoće da intervju bude uživo ali sad se Sapić izgubio i ne javlja se. Tako da, sve jasno. Očigledno mi je i bila namera da se pravi snimak gde bi mogli u montaži da iseku sve nezgodne trenutke. DJB je sasvim ispravno uradio tako što insistira na live prenosu, sa takvima i ne može drugačije.

 • Upravo sam odgledao interjvu gospodina Sapica na Vice-u, mozete sasvim slobodno da zaboravite celu ovu pricu, covek je sam sebi najveci protivnik 😉 Bilo bi mi drago da se posvetite vaznijim stvarima i pozitivnoj kampanji. Pozdrav.

 • Ajmo malo vedrije. Jeste da djb nema luksuza u ovom medijskom mraku da diktita svoje uslove ali ovo je prva i to mala greska u ovom predizbornom vremenu. Kampanja je odlicna, inicijative dovoljno provokativne i zanimljive da same sebi krce medijski prostor. Samo tako!

  • Da ne bude da mnogo mračim, evo ja se slažim da DJB treba da nastavi sa kampanjom i da popravi utisak.
   Evo, na twitteru je Ljubica Gojgić pozvala Radulovića na RTV. Ona ga sigurno neće štedeti, nije naklonjena DJB-u, ali je novinar sa ugledom i Radulović bi trebalo da ide na rešetanje kod nje da probija medijski mrak i brani stavove DJB.
   Ako ode kod nje, evo ja opraštam gaf sa Šapićem, ako ni nju ne udostoji gostovanja, onda ovde stvarno postoji neki problem.