Београд Саопштењe

Бот постављен за в.д. директора ЈП у Земуну

У уторак, 27. фебруара одржана је седница Скупштине ГО Земун са једном тачком на дневном реду: престанак мандата због подношења оставке једног вршиоца дужности на месту директора ЈП за пијачне и погребне услуге Земун и именовање новог вршиоца дужности директора овог јавног предузећа.

Вишегодишња и готово једина пракса именовања вршиоца дужности директора из редова Српске напредне странке се наставља. На последњој седници именован је Владимир Ћорић (1985.).

Не само градске и републичке власти, већ и општинске, ову праксу примењују из простог разлога што на тај начин избегавају јавне конкурсе и долазак најбољих међу нама на важна руководећа места, остављајући тако простор да на та најважнија места постављају партијске послушнике без дана правог радног стажа. Тако скупштинске већине на најодговорнија места постављају страначке послушнике који су до тада обављали најразноврсније страначке активности – од лепљење плаката и обиласка суграђана по кућама, па до ботовања.

У биографији која је нашим одборницима дата непосредно пред сам почетак седнице, може се видети да је Владимир Ћорић од 2012. године до именовања на место в.д. директора ЈП за пијачне и погребне услуге Земун радио искључиво у општини Земун или у оквиру јавних предузећа над којима монопол држи Српска напредна странка.

Владан Ћорић се није представио одборницима Скупштине ГО Земун и није изнео нешто што се очекује од особе која долази на тако једну важну позицију – план рада.

Млади напредњак, као што се у биографији може видети, нема никакво озбиљно или макар озбиљније радно искуство на руководећим местима, али му је скупштинска већина и поред тога указали поверење и именовали га на место вршоца дужности директора једног јавног предузећа.

Владимир Ћорић широј је јавности нажалост познат по томе што је бот Српске напредне странке, а не по томе што има знање, квалификације  и искуство које би могле унапредити рад једног јавног предузећа.

Као и већина страначких послушника, и Ћорић је учествовао у нарученим “спонтаним” изјавама грађана у различитим околностима. Тако је 2015. године и он један од грађана који су се “случајно” нашли у центру Београда да прокоментаришу скуп који је био организован, а који никако није одговарао Александру Вучићу, као ни владајућој већини. Још тада су друштвене мреже биле преплављене коментарима да се у спорном снимку појављују активисти и ботови Српске напредне странке. Цео снимак можете погледати на овом линку, а новопостављени в.д. директор ЈП за пијачне и погребне услуге Земун коментар је дао од 3:55.

Драги суграђани, заиста мислимо да је недопустиво да лепљење плаката, обилазак грађана, ботовање, понекад чак и напади и батинашење, као и било које друге страначке активности могу бити одскочна даска за напредовање у каријери. Морају да нас воде најбољи међу нама, другачије не можемо очекивати успех.

Доста је било од првог дана указује на то да страначки ботови не смеју бити именовани мимо конкурса, мимо тога што немају потребна знања, квалификације и искуство на најодговорније позиције у општини, граду и држави. Подсећамо грађане да је Доста је било у Нишу одржао први и једини јавни конкурс за чланове надзорних одбора и на тај начин “препустио” грађанима да обављају функције које не би смеле бити део “политичког плена”. Овако ће бити и у Београду и у свим градовима и општинама где Доста је било буде чинио владајућу већину.

Одборничка група “Доста је било” у Скупштини ГО Земун

Повезани текстови:

http://dostajebilo.rs/blog/2018/02/27/ko-su-huligani-sns-koji-su-napali-poslanike-djb-i-dveri/?lang=lat

http://dostajebilo.rs/blog/2018/02/06/niska-borba-protiv-partijske-podele-plena-pokazna-vezba-za-celu-srbiju/?lang=cir

Ознаке

ДЈБ Земун

Коментар

Кликни овде да поставиш коментар

  • Znam da ste skoro postavili gradjane na osnovu konkursa u nisu. Zanima me da li cete postaviti neki njihov presek rada. Da vidimo da li su i kakve rezultate postigli.

    Bilo bi dobro kad bi moglo da se uporede sa prethodnim ljudima koji su bili na tim pozicijama pa da se vidi da je vase resenje bolje.

    Verujem da jeste ako nista drugo barem daje sansu obicnom ljudima da se zaposle u svojoj dwlatnosti i slicno.