Београд Политика Саопштењe

Пријављене неправилности на бирачким местима

Савски венац бирачко место број 18
Постављене камере на бирачком месту. На примедбу нашег контролора није одреаговано па је позван МУП око 7:45. Након тога делимично померене камере у другу просторију поред ове. Налог дат контролору да уложи примедбу у записник.

Врачар бирачко место број 36
Отворено после 7:15.

Чукарица бирачко место број 83
Контролор видео да доводе гласаче комбијем на гласање. Дати налог за приговор.

Чукарица бирачко место број 73
Контролор видео да доводе гласаче комбијем на гласање. Дати налог за приговор.

Нови Београд бирачко место број 75
Видео контролор кад је грађанка убацила два листића у кутију. Написан је приговор и однет у ГИК. Тражи се затварање БМ и поништавање гласања.

Звездара бирачко место број 36
Виђене три жене како стављају листиће у џепове и записују ко је гласао. Наш контролор је реаговао и упозорио их без успеха.

Палилула бирачко место број 99
Гласа се на столу испред бирачког одбора. Заокружује се број 1. Уложили смо приговор због повреде тајности.

Земун бирачко место број 69
Нису проверили да ли је бирач гласао. Нису га евидентирали а издали листић.

Звездара бирачка места број 25 и 26
Гласају мигранти са личним картама издатим пре два дана.

Општина Чукарица – на Остружници купују гласове.

Звездара бирачко место број 66
Пало бирачко место зато што су имали дупле спискове. Затворено, а затим се вратила СНС екипа да га отвори.

Нападнута контролорка Двери на бирачком месту број 15 на Палилули, зато што је видела да је СПС делио листиће исред бирачког места. Позвана полиција.

Нови Београд бирачко место број 75
Бирач дошао да гласа и видео да се неко потписао уместо њега и да је његово име заокружено као да је гласао. Затим му је члан бирачког одбора понудио да ипак гласа а да у бирачком списку заокруже неког трећег ко још није гласао.

Звездара бирачка места 41-42
Неко се представљао као члан Двери и тражио да замени бирачки списак иако су контолори из Двери били присутни тамо.

Звездара бирачко место број 41
У 10:50 изашли испред бирачког места, направили списак од тридесет људи које морају да посете кући а наши конторлори нису имали увид у тај списак.

Земун бирачка места 71 – 77
Уочили човека како зове са бирачког места и пита људе да ли су гласали.

Земун
Шкода Октавија БГ 645-НБ Влада Ђорић нови директор пијаца и гробља седи са списковима у колима

Вождовац бирачко место број 34
Прво обележе листић па га онда предају гласачу.

Врачар бирачка места 47-48
Долазе контролори са лажне листе Доста је било и шаљу наше контролоре да иду кући да их они замене.

 

Позивамо грађане да нам пријављују све неправилности које примете.

Доста је било

Коментари

Кликни овде да поставиш коментар

  • Upravo pre minut su mi zvonili na vrata trojka iz SNS trazeci sina. Na moje pitanje zasto ga traze dobio sam odgovor da proveravaju izlaznost tj da li ce izaci na izbore. Dakle trojke SNSa ponovo haraju blokovima uterujuci strah u kosti biracima. Dok ovo kucam pozvali su me i telefonom raspitujuci se da li ce sin izaci na glasanje. Nesto gadno smrdi ovde.

    • Pocelo je pocelo frka hvata SNS i njihov ozlogaseni tandem AV AV AV … Narod se samoORGANIZOVAO i jednostavno krece NASA AKCIJA BORBA ZA NAS BEOGRAD jer su ranjenici iz SNS shvatili da ce biti porazeni sa svojim A Vojvodom Vojislavom – AV je oznaka koja je bila sifra a znaci tacno sledece Aca i Voja ili Aca i Vojvoda…Sve je ovo Projekat Ace i Voje. Zato DRAGI GRADJANI DO POBEDE.

    • Ma reci im da će izaći i da će glasati za SNS pa kad izađe neka glasa kako mu je volja.

    • Ne moze da izadje, najblizi konzulat mu je na 5000 km. Da moze bila bi 7 i to javno. Moguce je da su utvrdili da ne sin glasa vec 4 godine pa hoce da ukradu glas. Nemam ideju zasto bi se interesovali za njega inace. Inace koliko god se gadio te vrste ljudi nisam agresivan a imam i debele zivce pa sam rekao da zavisi od puno faktora.

    • Skart ljudski!
      Jeste li ih barem propisno “pozdravili”?
      Nikako da mi uslise zelju da meni dodju na vrata ili da me pozovu…

  • Moja mama je glasala jutros na Dedinju, gde stalno glasa Dacic… kod poste ono glasacko mesto.
    Sta se desilo. Videla je coveka koji je rekao jednoj zeni – “ Ne znam gde da stavim listice sto sam doneo.”
    Zastala je da cuje, a onda ga je ta zena poljubila i delovalo joj je da ga je kao stisla za ruku i pogledala znacajno da mu da znak da bude oprezan i radi reda ga je pitala -“Jesi glasao?”
    Toliko.
    Otvorite oci ljudi. Vec koriste fore sa proslih izbora- kako je najmanja izlaznost u poslednjih nekoliko godina. Otvorite oci posle glasanja i posaljite ljude koji nece skidati oci sa dzakova listica.

  • Sta ce Dodik da glasa u Bg?! Smrad , ljiga!
    Prijavio ga je u bg jer mu je dao vilu i ovaj pokrao silne nekrernine. Dajte ljudi, ne dozvolite da se to u buducnosti desava. Tvrdim da je Dodik doneo silne neke nevazece listice iz RS. Tvdim da je upetljan h kradju.

    • Па зашто сте изашли на изборе када већ 6 година шизофреник краде изборе? Дали сте му само легитимитет а да нисте ни свесни. Водите своје гласаче и присталице директно на клање као овце.

    • A šta da rade, da bojkotuju izbore? Šta će time postići? Neće Vučić sam da ode, moraš ga pobediti bez obzira na njegove prevare.Nije ni Milošević otišao bojkotom nego masovnom izlaznošću.I ne zasmejavaj me sa legitimitetom.Mi mu dali legitimitet, jadan ne bi mogao da spava od muke da mu mi nismo dali legitimitet.Zabole njega za legitimitet, imaš izbore tog i tog dana, imaš da biraš, te i te, ko hoće neka bira i menja, ko neće neka sedi kući i pametuje po fejsbuku i tviteru kako je vlast loša i čeka da Vučić sam ode sa vlasti.

    • Bojkot bi bila samo predaja bez borbe, jer bi uturio svojih 20 lista-kao i sada i tako dao legitimitet izborima.
      Ovo je jedini put,tj.prvi korak-da izgube na izborima.

    • Džaba je to ponavljati prijatelju, ovde sam nekoliko poruka ostavio gde pominjem istu stvar ali ne vredi.
      Pristaneš na Vučićeva pravila, a posle kukaš što te pokrao.
      Pre neko veče isto pitanje u debati postavljeno Šutanovcu i on mrtav hladan kaže, mi uvek izlazimo na izbore, to je tradicija ds-a itd, a zaboravlja da je taj isti ds dva puta bojkotovao izbore, prvi put 1992-e, sa celokupnom opozicijom, pa je Milošević morao da zakazuje nove samo 6 mesici kasnije.
      Slično su uradili i za predsedničke 1997-e i oba puta je to bio bolji izbor, nisu propali niti nestali sa političke scene, naprotiv postali su kasnije još jači.
      Sad sledi zgražavanje, čuđenje, ljutnja, bes i ostalo, a ja pitam šta ste očekivali od Vučića? Da ne krade na izborima?
      Danas na mom biračkom mestu kontrolor (očito iz sns-a) pred svima uspeva da nagovori slabovidu ženu da zaokruži broj jedan, kao da nema nikog iz opozicije u tim odborima ili je svima bitno samo da zarade dve crvene.
      Isto je bilo i na prethodnim izborima, pa na onim pre njih i šta treba da očekujemo sada? Da Vučić dobije iznenadni napad savesti i organizuje najpoštenije izbore na svetu.
      Sve što je mogao da smisli, kako da napakosti oponentima, to je i uradio.
      Tajnost glasanja nula, dva ukrštena kartona na stolu i svi te gledaju na izvolte kako si glasao.
      Sve dok se vodi veća borba za prvog u opoziciji, nema šta Vučić da brine.
      Vadite bre glave iz peska, dosta je ove pozorišne predstave, kažite Vučiću jednom u lice, da ovo nije demokratija nego diktatura, nek mu u skupštini sede samo njegovi fikusi, bolje i častan bojkot, nego ovakvo ponižavanje.

    • Imas samo dva puta, da menjas nasiljem vlast ili izborima. Bojkot nije moguce jer ce se uvek naci dovoljan broj onih koji ce izborima dati legitmitet. Dakle, na tebi je da glasas za one koji zele da menjaju izborne zakone,a to je DJB/DVERI. ili da probas prvu opciju u kojoj ja necu ucestvujem jer se nikada ne zavrsi dobro, i uvek s enajgori sljam okoristi. A ti kao neozbiljno dete, sedi i duri se usled nemogucnosti da sagledas realnost.

  • Nemojte dozvoliti novinarima TV Pinka, StudijaB i Happya da uđu u izborni štab i da odatle lažno izveštavaju. Nemojte da glumimo dekor u njihovoj lažnoj predstavi kao prethodnih godina. Neće se ni jednom uključiti iz našeg izbornog štaba.

  • Totalno los izborni sistem gde glas doktora nauka vredi isto koliko i glas maloumnog coveka. Ne bih da zvucim kao fasista ali trgovina sa Romima traje od kad je pocelo visestranacko glasanje. Ali gospodo, ukoliko u jednom milionskom gradu dobiju izbore tako sto potkupljuju na razne nacine onda ni ne zasluzujemo bolju vlast. Kakav narod takva i vlast!

    • Taj epitet fasista i rasista nam je nametnunt da bi se ucutkali argumenti. Tako su i za Boska vikali da je fasista, a dovoljno puta ponovljena laz postaje istina. Barem mi to ovde dobro znamo. Ja oduvek govorim da demokratija mora da dobije reviziju,21i vek je i strvari su se promenile. Kako moze da istu vrednost ima glas nekog starca koji cuva ovce na planini i mladog coveka skolovanog i svesnog koji je video sveta? Isto je sa penzionerima, izvan su privrednog zivota, tehnologija i informisanja,i odlucuju za sve nas jer ih ima najvise. A glasaju za onoga ko drzi TV

  • Do 14h izaslo 28%,premala je to izlaznost.Ako ne izadje do 20h 65% dzabe smo krecili.Ovde nisu problem glasaci koji izlaze na glasanje,nego oni koji ne glasaju.

  • Novi Beograd, biracko mesto 24, oko pola 4, izasao da glasam, odmah iza mene dolazi neki momak, prvo nisam video ko je ali kad je rekao da je iz ulaza u kome ja zivim ja se okrenuo kad ono neki levi lik, nikada ga u zivotu nisam video a zivim tu od rodjenja, znam bukvalno sve, nije velika zgrada, i vidi se da ne zivi tu, posto je pogubljen skroz.Ja ga pitao el si siguran da si odatle a on se ucutao i zbunio i neke dve zene isto se ucutale tu sto rade.Onda mi prisao neki brkati matorac i kao momak molim te da ne pravimo sad neku frku ja ga pogledao i rekoh sta ti hoces i matori se odmaknuo :)))) I dali su mu da glasa i kad je izasao ceka ga neki lik i kao el si zavrsio i ovaj lik kao da i odose na totalno levu stranu od moje zgrade i sedose u neki dzip

    • Ma ne brini, tvoje je da izađeš i biraš, nema veze što Vučić krade izbore, tužićemo ga sudu i sve će biti u redu.
      Čekali smo da padne Sloba 12 godina, pa DOS isto toliko, čekaćemo i ovoga, pašće on sam… jednog dana.
      A to što nam u čekanju prođe život, to nema veze…

  • Ne vrijedi, ništa nećete moći uraditi, toliko su razradili sisteme krađe. Njega samo ulica može skinuti. Odmah sutra uveče sve ošozicione stranke moraju organizovati masovne demonstracije na kojima će tražiti poništavanje izbora, sređivanje biračkih spiskova i nove pištene izbore pod istim predizbornim i izbornim uslovima za sve. Njega samo ulica može skinuti, nemojte se zavaravati. Ako prihvatite rezultate pod ovim uslovima, onda i niste prava opozicija i stalo vam je samo do parčeta vlasti.

    • Evo sada mi rodjak javio doveli su Rome iz Nisa da glasaju na Vozdovcu-Dusanovac,glasacko mesto 29, njih 5-6,uradili su im licne karte,pitaju jel ovo Vozdovac.Daju im lazne licne karte ispred glasackog mesta.Kada je hteo da slika okrenuse se,pokupise i odose dzipom.Hteo da prijavi na glasackom mestu, nema nikog iz opozicije pa je zvao Crtu.
      Sta se desava ljudi?
      Zasto ni u jednom mediju ne javljaju kada su i gde glasali Sasa Radulovic,Bosko Obradovic i Vojin Biljic a javljaju a za sve druge,za Bogoljuba Karica, Vulina pa cak i kada su i gde glasali Zoran Lukic i Arno Gujon?O cemu se, bre, ovde radi?

    • Ovo je jedna svinjarija koja se danas desava. Ovo je znak da SNS uzasno lose stoji, cim su morali ovako otvoreno i brutalno da krenu u otvorenu kradju. Posle ovoga bi jedina ispravna stvar bila da kompletna opozicija a tu mislim na istinskih 5-6 lista odma sad u 20 casova izadje i kaze da se ovi izbori ne priznaju i da se u sve evropske centre posalju dokazi i snimci. To se naravno nece desiti jer je sujeta ogromna i svako se nada da je mozda bas on profitirao sa nekim rezultatom. Sva delovanja i plakanja posle objavljivanja ove sramne pobede SNS-a bice da kazem pisanje uz vetar.

    • Ako sam te dobro razumeo, pozivaš onu istu “kvazi” opozicijiu, koje smo nazivali lopovima, tajkunima, kriminalcima, da sad kad je gusto protestvuju sa nama?
      Ne znam koliko je Vučić pokrao ali ako je manje od 10% onda je on i u tom slučaju dominantan, a ako je više od toga, onda je to sramota svih opozicionih stranaka jer tako masovnu krađu nisu sprečili.
      U prevodu, ne zna se koja varijanta je gora od te dve, a ako i strani posmatrači ne budu imali veće primedbe, možemo da se pozdravimo sa bilo kakvim zahtevima za osporavanje ovih rezultata.
      Istina je, da su izbori odlučeni mnogo ranije, stravičnom medijskom kampanjom i totalno neregulanim uslovima za promociju svih drugih stranaka osim sns-a.
      Zato je ovaj rezultat samo logična posledica pristajanja na ovakve ponižavajuće izborne uslove, kao i neverovatne netrpeljivosti i antagonizma među opozicionim strankama, koje nisam video ni u vreme najžešče Miloševićeve dominacije.
      Tolika količina sujete, čak lične mržnje među opozicionim liderima, za mene je odraz neviđene političke nezrelosti i pokazatelj, da pored svih mahinacija režima, sadašnja srpska opozicija nije ni izbliza dorasla ozbiljnoj ulozi koju treba da ima.
      Šta je dobro? Malo toga ali ipak ću reći, da je dobro što je DS pao ispod cenzusa, jer će ih to možda konačno trgnuti, da krenu u pročišćavanje stranke po dubini i da se definitivno manu bilo kakve saradnje sa onim luzerom Tadićem.
      Što se tiče DJB, malo je reći da je ovo otrežnjenje i buđenje iz sna, pre će biti jedna surova lekcija, da se voda i ulje ne mešaju tek tako i da se ne vređa inteligencija birača koji su nas do sada podržavali, tako što nam se natura savez sa strankom nacionalističke provinijencije i anticivilzacijksih nazora.
      Ako pođemo od tvrdnje da će se sve ispod dvocifrenog rezultata, smatrati neuspehom, onda ovih 3 i nešto posto i ostanak ispod cenzusa, može da se nazove i teškim debaklom, koji mora da povuče i određene konsekvnece i odgovornost, kod onih koji bi trebalo da se osete odgovornim.
      Ovakav rezultat, na žalost govori i da predsednički izbori nisu bili nikakav incident, već da je došlo do značajnog pada podrške stranci, što se sada već pokazuje kao trend.
      Zbog svega toga, Izlizane fraze, tipa – Mi smo mali pa smo pali… uz ponovo otresanje prašine sa kaputa, nikoga više ne zanimaju.