VIDEO Мањинске заједнице Политика Скупштина

(Видео) Докле сте стигли у истрази убиства Оливера Ивановића?

На данашњем скупштинском заседању Народна посланица Љупка Михајловска упутила је неколико питања министрима и председници Скупштине Маји Гојковић:

Докле се стигло са истрагом убиства Оливера Ивановића?

Да ли је тачно да сте задужили помоћницу Биљану Барошевић да притисне организације које се баве особама са инвалидитетом да прикупљају капиларне гласове за БГ изборе, као и то да су челници организација морали да потпишу споразум и списак јавних личности које подржавају СНС или ће им у супротном бити ускаћено финансирање од стране државе, то јест Министарства. У прилог овој тврдњи, поред чврстих доказа у виду преписке коју имам са неким од тих људи који су ми отворнео рекли да су уцењени и да им се претило са ускраћивањем финансија иде и чињејница да су једино ове особе потписане као функционери организација, иако нису консултовали чланство, док су осталима наведене титуле и звања? Такође, у прилог овој тврдни иде и то да је конкурс за финансирање ових организација први пут расписан у текућој години, док трају избори, иако је требало да финансијска средства буду обезбеђена и опредељења крајем године. Чиме сте их заправо довели у позицију неизвесности и приморали да вам дају подршку против своје воље.

Колико је особа са инвалидитетом запослено у 2017. години, са каквим квалификацијам су те особе и на каква радна места су запослени?

Да ли раде на отвореном тржишту или је већина запослена у неким радним центрима на уговор преко такозваних јавних радова, па отпуштена након истека уговора? Колики је био буџет од пенала које плаћају послодавци за сваку незапослену особу са инвалидитетом?

Да ли сте приликом изградње нове Дечије клинике у Тиршовој предвидели и одељење за одрасле пацијенте који имају ретке болести и који су подвргнути сложеним хируршким интервенцијама као деца и чије стање нико не може да прати осим лекара који ту раде?

Да ли је тачно да је једна од особа која је напала штанд ДЈБ у Батајници Александра Љубојевић запослена у Народној скупштини?