Beograd

GIK sprečava uvid u izborni materijal

Gradska izborna komisija (GIK) koju čine predstavnici odborničkih grupa SNS-a, SPS-a, DS-a i Šapića na nelegalnoj sednici juče odbila je zahtev da GIK omogući listi DJB i Dveri uvid u celokupni izborni materijal. GIK kupuje vreme, odugovlači, i uvid prebacuje na gradsku upravu u nedefinisanom budućem terminu u nadi da ćemo odustati od kontrole. DJB neće priznati izborni rezultat dok ne izvrši uvid u birački materijal.

Kako nam je usmeno saopšteno, timovima naših ovlašćenih lica neće biti dozvoljen uvid. Uvid će dozvoliti samo jednom ovlašćenom licu u jednoj prostoriji, što znači da će uvid u materijal sa više od 1000 biračkih mesta, trajati prilično dugo i to tek nakon formiranje radne grupe koja treba da organizuje uvid u materijal.

Ovaj stav  članova GIK-a iz redova SNS, podržali su i članovi GIK iz  odborničkih grupa DS-a i Šapića koji imaju predstavnike u stalnom sastavu GIK-a.

Sve ovo se dešavalo na nelegalnoj sednici GIK, kojoj DJB nije imao pristup, s obzirom da je pristup bio omogućen samom članovima stalnog sastava GIK. Po zakonu, do završetka izbora, što podrazumeva i rešavanje po prigovorima, obavezan je prošireni sastav GIK.

Zakon i uputstvo daju pravo svim kandidatima za odbornike da izvrše uvid u celokupan birački materijal, i ne poznaju nikakva ograničenja. Neshvatljivo je ovakvo odugovačenje GIK-a da se omogući uvid u materijal, kao što je neshvatljiva i podrška predstavnika odborničkih grupa GIK među kojima su i predstavnici opozicije. Očigledno nešto žele da sakriju od građana Srbije kad je reč o izbornim rezultatima.

DJB je još tokom izbornog dana, dakle pre tri dana, podneo zahtev GIK-u za uvid u celokupan izborni materijal u Beogradu. Pre izbora i tokom izbornog dana, zabeležene su brojne nepravilnosti, koje ćemo proveriti pre nego što prihvatimo izborne rezultate.

 

 

Dosta je bilo

Komentari

Klikni ovde da postaviš komentar

  • Vidite da se sve slaze. A mi se svadjamo oko rezultata izbora. Rezultat je stvar dogovora unapred izmedju zainteresovanih strana a u cilju da se eliminise opasna nekontrolisana , prava opozicija u vidu DJB i Dveri , a da ostane na sceni pozeljna , kontrolisana i dogovorena opozicija. Tako da najveca greska bilo bi priznati poraz , odustati , koalicija sa Dverima je prava stvar , sto je njih mnogo uplasilo i nateralo na drakonsku kradju. 3,9 % , ma vazi . A listice da pogledamo , ne moze. Znaci keve vam ?

    • DJB mora da spreci sled dogadjaja kao kod raspada dss-a . Nista me ne bi cudilo da je trenutno neka od sns perjanica sa kofercetom u ruci u lovu na sagovornika iz DJB-a . Ako mu [potencijalnom sagovorniku], pored koferceta , daju i svaku drugu podrsku on bi mogao lako da se nametne kao novi lider . Tim pre sto trenutno [verujem] u DJB vlada malodusnost . Dalje je lako , spolja mu obezbede jos par najblizih saradnika [ koji uspesno zavrse koferce politicku skolu sns-a] a par njih zavedu svojom pricom da bi onda imali vecinu za donosenje odluka . Sledeci korak sns im omoguci brz jednokratni napredak na politickoj sceni da bi pridobili clanstvo . Zatim , novo rukovodstvo , obavezno donese nekoliko neprincipijelnih odluka i udju u sukob sa predhodnim koje bi posle nekoliko takvih sukoba otislo iz pokreta . Kao argumete u sukobu oni potegnu svoje nedavne uspehe a stare optuze da su pokret doveli do sunovrata. I tako se „do neprepoznavanja dovede sustina prevare“sto bi rekao Branimir Stulic a mafija srecna sto joj nista vise ne stoji na putu . Pokret se potom ostavlja da besciljno pluta po pucini dok ne istrune i potopi se u politickom moru.

  • Jos jedan dokaz da ste jedina opozicija. Kada iscrpe AV onda ce dati zeleno svetlo grupacijama oko DS da preuzmu dalje kormilo Srbije u narednoj deceniji i tako u krug. Sada opozicija samo kevce ali ne sme da ugrize, a vi lepo ostavke da im olaksate posao!

  • DS je planski uvukla glavu , kao i Seselj , nisu oni tema ovih izbora , sve je dogovor. Jednostavno , dogovor je da ds i srs uvuku glavu ,da bi SNS i SPS pobedili , a posle , kada nas i Dveri uniste i eliminisu iz PARLAMENTA , svi ce se vratiti na jasle u dogovorenu semu. Tema ovih izbora smo mi DJB i Dveri i eliminacija iz parlamenta zbog nezgodnih ekonomskih i kosovskih pitanja o izdaji i pljacci. Cilj je gasenje svetla u parlamentu. Treba razmotriti ulogu i stavove grupeoko Djilasa , sa koje li su strane reke ?

  • Naucili su lekciju…

    Proslo put kad su vas pustili da vidite zapisnike i slicno morali su da vas puste i u parlament… 🙂

    Nego kad cete vi da nam kazete kakvi su rezultati prema vasim zapisnicima na terenu od strane vasih kontolora?

    • Da. Imateli vi neku ozbiljnu sumnju (da me ne shvatite pogrešno, svi je imamo), odnosno, imate li neke vaše rezultate koji se drastično razlikuju od ovih. Ako imate, možda je trenutak da se to polako pušta u javnost i podeli sa nama da lagano dižemo tenziju…..ako ima smisla….
      naravno da je skandalozno i nedopustivo i jedan glas ako je ukraden sredinom 21. veka….a ako se desila ozbiljnija krađa, kao što sumnjamo, naravno da nikako ne treba priznati izbore….
      Imate li kontekte sa ovima iz “opozicije” oko Đilasa?
      Mislim, nebitno je više šta ko misli, kad se lepo definisalo da smo sami na pustom ostrvu sa “Boškovima”, nego čisto pitam…..

  • Nije mi jasan potez DS-a i nema nikakvog opravdanja.Samo udruženim otporom možete da se borite protiv Vučića i ne znam kako to svima posle ovih “izbora” nije kristalno jasno.Vi ćete nastaviti da se prepucavate,a od nas očekujete da nastavimo da se glupiramo i izlazimo na ove “izbore” gde je ishod u trenutku raspisivanja već svima kristalno jasan. I onda ćete se čuditi što ima toliko apstinenata.Nemate prava više nikoga da prozivate zbog apstinencije.Iskreno, ne vidim nikakav smisao učestvovanja u radu gradske skupštine ni vas ako slučajno predjete censuz,ni ekipe oko Djilasa, kao što ne vidim nikakav smisao ni daljeg učestvovanja u radu republičke skupštine, niti me zanima šta tamo radite kad to nema apsolutno nikakvog efekta.Zašto im se daje legitimitet?
    Zašto se daje privid demokratskog procesa kada zivimo u diktaturi?

  • svakako, izborni materijal treba ispitati. no, jasno je da su izbori izgubljeni za djb, cak i da je osvojio duplo. to zahteva kzbiljnu analizu, a za pocetak, vic od pre vise od 20 god. povodom crnogorskih izbora. zasto je izgubila opozicija, – zato sto je obecala svima da ce ih zaposliti!
    A djb obecao da nema partijskog zaposljavanja i zloupotrebe javnih resursa….., pa kako da dobije u srbiji

  • Zasto niko ne pominje odbornike sa spiska koji se ne pojave u izbornim jedinicama a uzmu po 1500dinara uvek,vise poznanika koji su radili i glasali su konkretno rekli da glasaju za vucica jer su dobili posao