Београд

Поново предат захтев за увид у комплетан изборни материјал без ограничења

Листа Доста је било и Двери “Да ову оду, а да се они не врате” поново је затражила  од Градске изборне комисије (ГИК) да се свим овлашћеним представницима листе без ограничења омогући увид у комплетан изборни материјал.

Захтев је предат по други пут након што је ГИК претходни захтев за увидом од 3. марта делимично усвојио, ограничивши увид подносиоцу захтева у погледу појединих општина, појединих бирачких места, времена увида, дела изборног материјала и круга  лица овлашћених за увид у изборни материјал.

Листа Доста је било и Двери тражи увид у изборни материјал у трајању довољним за увид односно дуже од 3 сата по бирачком месту, и то увид у изводе из бирачких спискова, увид у записнике бирачког одбора, записнике изборне комисије и у гласачке листиће.

Подсећамо, након неколико дана одуговлачења због наводно недовољног броја запослених у ГИК који би могли да организују увид у изборни материјал, ГИК је омогућио овлашћеном представнику ДЈБ увид у материјал у четвртак 8. марта, од 17 до 20 часова. Напомињемо да је увид био омогућен само једној особи у једној просторији ГИК.

У петак је увид настављен од 9 до 20 часова, да би нас у понедељак  ГИК обавестио да даљи увид неће бити дозвољен. За та два дана, прегледан је материјал са 36 бирачких места на Новом Београду.

Закон и упутство дају право свим кандидатима за одборнике да изврше увид у целокупан бирачки материјал, и не познају никаква ограничења. Забраном даљег увида ГИК очигледно жели по цену кршења закона да сакрије бројне неправилности у изборном процесу.

Доста је било неће признати изборни резултат док не изврши увид у бирачки материјал. Пре избора и током изборног дана, забележене су бројне неправилности, које ћемо проверити пре него што прихватимо изборне резултате.

 

Доста је било

Доста је било

Коментари

Кликни овде да поставиш коментар

  • Dok ne zavrsi ono sto je obecao , svaka vasa aktivnost nema svrhe. Vec sam pisao o ovome. Samo u slucaju da on odustane iz bilo kojih razloga , sansu ce dobiti neko drugi. Taj drugi mora da obeca , ili ce zbog necega biti uslovljen da ce da izda jace brze i bolje.
    To jednostavno tako funkcionise , vidite i sami da jednostavno samo proglase pobedu i moze im se. Trenutno niko od opozicionara nema stranog sponzora pa je njegovo eventualno obaranje na ulici memoguce. Uzdajmo se u Boga da ce doci do promena jer drugog resenj nemag

    • Apsolutno tacno, jedino se ne bih slozio da niko od opozicionara nema trenutno stranog sponzora. Naravno da ima, sponzorisu ih da cute i da cekaju svoj momenat za preuzimanje kormila. Djb ne vodi borbu samo protiv sns, vec i sa ozbiljnim igracima kojima ovakvo stanje u Srbiji odgovara.

  • Pa dobro, zar ne možete tamo da odete i ne mrdate se dok vas ne puste da uđete unutra i pregledate materijal? Možda će tada morati da vam daju dozvolu. Zar ne može neki manevar da se smisli koji će izvršiti pritisak na GIK i istovremeno privući medijsku pažnju? Ako mi nismo u stanju da izvršimo pritisak da nam se odobri nešto što je zakonom omogućeno, onda ne znam šta radimo. Onda oni mogu da nam rade šta hoće bez problema. Već su radili one noći kad su onako rušili u Savamali.