Ауторски текст Источна Србија Финансије

Највећи успех градске власти до сада- ријалити шоу стиже у Зајечар

Свим Зајечарцима су познати успеси градоначелника и градске власти у најновијем мандату од када су сви Ничићеви људи прелетели код напредњака и на превару образовали власт коју нико у граду није ни слутио, а камоли желео, далеко било. Од путовања Азурном обалом, Италијом, Мађарском, Чешком и од разних викендовања градоначелника Зајечарци нису добили пуно, заправо нису добили ништа, нити ће. Али зато су изгубили плаћајући та путовања, дрон за ванредне ситуације од 6 хиљада евра, сређивање Попове плаже, јер од тога се живи и купује хлеб, сађење, па вађење, па опет сађење љубичица и мушкатли, многобројна запошљавања добрих партијских војника (не баш тако успешних ботова), бесплатни, такорећи хуманитарни концерти за Зајечарце, па све до куповине скупоцене декорације, са све иглоом и пингвином од 25 хиљада евра што је „Доста је било“ благовремено обелоданио, разоткрио и детаљно о томе Зајечарце обавештавао.
Него, доста је било приче о градоначелниковим ситним успесима, кажем ситним, јер његове могућности као успешног градоначелника превазилазе ове успехе које бисмо могли да набрајамо до сутра колико их је пуно било. Време је да га похвалимо, заиста похвалимо, јер је решио и чини се успео да уради за Зајечар оно што је Зајечарцима најпотребније, а то је довођење Ријалити шоу-а. Добро сте прочитали, ријалити шоу у режији великог ријалити играча – фармера Бошка Ничића стиже у град ове године.

Потпуно неприметно је тај пројекат градоначелник започео крајем прошле године не желећи да тиме оптерећује грађане и много се  хвали, што је и разумљиво, знајући његову скромну природу . Своју скромност је показао када је из богатог градског буџета издвојено  1.226.330,оо динара, у еврима нешто преко 10 хиљада евра за радове на постављању видео надзора у улици Николе Пашића у мају 2017.

 

Е сад, ко је мислио да наш градоначелник размишља само краткорочно нека застане и размисли још једном, а ко верује да тај човек заиста има дугорочне планове за наш град и Зајечарце нека настави са читањем. Градоначелников пројекат се ове године наставља постављањем видео надзора и у осталим деловима града што ће грађане уколико градоначелник успе у свом науму да кошта тричавих 9.093.050,оо динара или скоро 80 хиљада евра.

Можда свима нама ово делује као непотребно, прескупо и потпуно глупо, али то је зато што ми не разумемо, а наш Бошко то разуме, он зна шта је најбоље за Зајечарце, он разуме наше потребе, он зна да Зајечарци воле да се сликају и снимају више него хлеба да једу. Мали проблем је само то што је наш Бошко то заиста дословце и схватио тако.

Свакако, Зајечарци ће добити  видео надзор који ће коштати Град свеукупно скоро 90 хиљада евра ове године, а за хлеб видећемо ко ће га и колико имати. Међутим требало би се забринути да ли ће овакви издаци можда  утицати на то да градоначелник прореди своја путешествија на рачун града…
На крају, остаје нам да видимо.

Али да не будемо само критичари, с обзиром на то да нам долази пролеће, предлажемо да уместо прескупих холандских љубичица и мушкатли, градоначелник ове године посади филаденДРОНЕ, начули смо да су јако повољни и да су јако издржљиви у ванредним ситуацијама.

 

Угљеша Ђуричковић

Председник Градског одбора “Доста је било” Зајечар

Ознаке

Коментариши

Кликни овде да поставиш коментар