Autorski tekst Istočna Srbija Finansije

Najveći uspeh gradske vlasti do sada- rijaliti šou stiže u Zaječar

Svim Zaječarcima su poznati uspesi gradonačelnika i gradske vlasti u najnovijem mandatu od kada su svi Ničićevi ljudi preleteli kod naprednjaka i na prevaru obrazovali vlast koju niko u gradu nije ni slutio, a kamoli želeo, daleko bilo. Od putovanja Azurnom obalom, Italijom, Mađarskom, Češkom i od raznih vikendovanja gradonačelnika Zaječarci nisu dobili puno, zapravo nisu dobili ništa, niti će. Ali zato su izgubili plaćajući ta putovanja, dron za vanredne situacije od 6 hiljada evra, sređivanje Popove plaže, jer od toga se živi i kupuje hleb, sađenje, pa vađenje, pa opet sađenje ljubičica i muškatli, mnogobrojna zapošljavanja dobrih partijskih vojnika (ne baš tako uspešnih botova), besplatni, takoreći humanitarni koncerti za Zaječarce, pa sve do kupovine skupocene dekoracije, sa sve igloom i pingvinom od 25 hiljada evra što je „Dosta je bilo“ blagovremeno obelodanio, razotkrio i detaljno o tome Zaječarce obaveštavao.
Nego, dosta je bilo priče o gradonačelnikovim sitnim uspesima, kažem sitnim, jer njegove mogućnosti kao uspešnog gradonačelnika prevazilaze ove uspehe koje bismo mogli da nabrajamo do sutra koliko ih je puno bilo. Vreme je da ga pohvalimo, zaista pohvalimo, jer je rešio i čini se uspeo da uradi za Zaječar ono što je Zaječarcima najpotrebnije, a to je dovođenje Rijaliti šou-a. Dobro ste pročitali, rijaliti šou u režiji velikog rijaliti igrača – farmera Boška Ničića stiže u grad ove godine.

Potpuno neprimetno je taj projekat gradonačelnik započeo krajem prošle godine ne želeći da time opterećuje građane i mnogo se  hvali, što je i razumljivo, znajući njegovu skromnu prirodu . Svoju skromnost je pokazao kada je iz bogatog gradskog budžeta izdvojeno  1.226.330,oo dinara, u evrima nešto preko 10 hiljada evra za radove na postavljanju video nadzora u ulici Nikole Pašića u maju 2017.

 

E sad, ko je mislio da naš gradonačelnik razmišlja samo kratkoročno neka zastane i razmisli još jednom, a ko veruje da taj čovek zaista ima dugoročne planove za naš grad i Zaječarce neka nastavi sa čitanjem. Gradonačelnikov projekat se ove godine nastavlja postavljanjem video nadzora i u ostalim delovima grada što će građane ukoliko gradonačelnik uspe u svom naumu da košta tričavih 9.093.050,oo dinara ili skoro 80 hiljada evra.

Možda svima nama ovo deluje kao nepotrebno, preskupo i potpuno glupo, ali to je zato što mi ne razumemo, a naš Boško to razume, on zna šta je najbolje za Zaječarce, on razume naše potrebe, on zna da Zaječarci vole da se slikaju i snimaju više nego hleba da jedu. Mali problem je samo to što je naš Boško to zaista doslovce i shvatio tako.

Svakako, Zaječarci će dobiti  video nadzor koji će koštati Grad sveukupno skoro 90 hiljada evra ove godine, a za hleb videćemo ko će ga i koliko imati. Međutim trebalo bi se zabrinuti da li će ovakvi izdaci možda  uticati na to da gradonačelnik proredi svoja putešestvija na račun grada…
Na kraju, ostaje nam da vidimo.

Ali da ne budemo samo kritičari, s obzirom na to da nam dolazi proleće, predlažemo da umesto preskupih holandskih ljubičica i muškatli, gradonačelnik ove godine posadi filadenDRONE, načuli smo da su jako povoljni i da su jako izdržljivi u vanrednim situacijama.

 

Uglješa Đuričković

Predsednik Gradskog odbora “Dosta je bilo” Zaječar

Oznake

Komentariši

Klikni ovde da postaviš komentar