LOKAL Војводина Саопштењe

Штрајк упозорења у ГСП Нови Сад

    Радници ГСП „Нови Сад“ најавили су ових дана штрајк упозорења, што свакако није изненађујуће. На катастрофално стање у овом предузећу наш одборник Лазар Руњанин упозоравао је владајућу коалицију и градоначелника Новог Сада на скупштинским седницама у више наврата, па тако и пре 14 месеци, али у међувремену ништа није предузето да се то стање поправи.

    Основни проблем у предузећу представља вишак запослених у администрацији, а мањак у саобраћајном сектору. У техничком сектору ради 670 радника (од тога 550 возача), док је на административним и осталим пословима распоређено чак 600 радника. Врло упадљиво је и неправедно категорисање плата, јер возачи у просеку зарађују 44.000 динара, а административни радници 64.000 динара. Стање у предузећу је све горе, па стога возачи напуштају радна места, а администрација (партијски кадар) се увећава и паразитира. Проблем представља и возни парк, који је све старији и у све лошијем стању, због незнања и неспособности тренутног руководства.

    Овакво стање је неодрживо и без обзира на субвенције које Град Нови Сад издваја сваке године, питање је дана када ће ГСП „Нови Сад“ клизнути у провалију. Ове године из градског буџета намењено је 150 милиона динара текућих и 80 милиона динара капиталних субвенција, али то није довољно да се покрије несавесно пословање и неразумно запошљавање непотребних кадрова на непостојећа радна места.

    Најављени штрајк је само још један доказ лошег рада градске власти и време је да им грађани кажу ДОСТА ЈЕ БИЛО!

Градски одбор “Доста је било”, Нови Сад

Ознаке

Коментариши

Кликни овде да поставиш коментар