LOKAL VIDEO Источна Србија Политика Полиција

(Видео) Бранислав Михајловић: У Бору се 4. марта десила “Савамала”

Више десетина грађана Бора пријавило је полицији у том граду да су дан уочи локалних избора 4. марта и на сам изборни дан, приметили већи број аутомобила без регистарских ознака и возила са таблицама Косовске Митровице како дивљају улицама, пролазе кроз црвено светло и возе у супротном смеру.

Полицајац са друге стране је одговорио: “Гледај своја посла јер ћемо ми победити”. Тако су грађани Бора уочи локалних избора 4. марта били сведоци бахатог понашања на први поглед непознатих посетилаца. Прво су се у колонама, кршећи све саобраћајне прописе, возили улицама Бора. Потом су се паркирали испред просторија Српске напредне странке где је одржан састанак.

– Пошто су у просторијама СНС добили инструкције, колона се упутила ка бензинској пумпи. На путу до тамо, због гужве у граду, возили су супротним смером пуном брзином. На пумпи је свих 113 возила,  од којих један део припада и РТБ Бор и јавним предузећима, напунило резервоаре и упутила се ка клубу “РТБ Бор” који је у власништву државе. За време вечере, која је била затвореног типа, обезбеђење није дозвољавало грађанима да се приближе том јавном објекту, објашњава народни посланик и носилац листе “Да ови оду, а да се они не врате – Бор” др Бранислав Михајловић, која је у Бору освојила 8,17 одсто гласова.

Након вечере, група која је очигледно требало да застраши грађане Бора пред сутрашње изборе, отишла је у хотел Језеро где се припремала за сутрашњу “акцију”.

– Сутрадан раном зором, у сваком селу и свакој месној заједници испред бирачких места, били су присутни не скривајући се од грађана који је и требало да их виде пре него што гласају. Идеја је била да застраше грађане Бора и тако утичу на њихов избор, додаје Михајловић.

Иако су пријаве полицији од стране грађана стизале током суботе увече и целе недеље, органи реда се на то нису освртали. То није први случај да полиција окрене главу од грађана и прави се да се ништа не дешава. На срећу, у Бору се није догодило оно што се десило априлске ноћи у Савамали, али без обзира на све, “синдром Савамале” шири се Србијом.

Доста је било

Коментари

Кликни овде да поставиш коментар