LOKAL VIDEO Источна Србија Политика Полиција

(Видео) Бранислав Михајловић: У Бору се 4. марта десила „Савамала“

Више десетина грађана Бора пријавило је полицији у том граду да су дан уочи локалних избора 4. марта и на сам изборни дан, приметили већи број аутомобила без регистарских ознака и возила са таблицама Косовске Митровице како дивљају улицама, пролазе кроз црвено светло и возе у супротном смеру.

Полицајац са друге стране је одговорио: „Гледај своја посла јер ћемо ми победити“. Тако су грађани Бора уочи локалних избора 4. марта били сведоци бахатог понашања на први поглед непознатих посетилаца. Прво су се у колонама, кршећи све саобраћајне прописе, возили улицама Бора. Потом су се паркирали испред просторија Српске напредне странке где је одржан састанак.

– Пошто су у просторијама СНС добили инструкције, колона се упутила ка бензинској пумпи. На путу до тамо, због гужве у граду, возили су супротним смером пуном брзином. На пумпи је свих 113 возила,  од којих један део припада и РТБ Бор и јавним предузећима, напунило резервоаре и упутила се ка клубу „РТБ Бор“ који је у власништву државе. За време вечере, која је била затвореног типа, обезбеђење није дозвољавало грађанима да се приближе том јавном објекту, објашњава народни посланик и носилац листе „Да ови оду, а да се они не врате – Бор“ др Бранислав Михајловић, која је у Бору освојила 8,17 одсто гласова.

Након вечере, група која је очигледно требало да застраши грађане Бора пред сутрашње изборе, отишла је у хотел Језеро где се припремала за сутрашњу „акцију“.

– Сутрадан раном зором, у сваком селу и свакој месној заједници испред бирачких места, били су присутни не скривајући се од грађана који је и требало да их виде пре него што гласају. Идеја је била да застраше грађане Бора и тако утичу на њихов избор, додаје Михајловић.

Иако су пријаве полицији од стране грађана стизале током суботе увече и целе недеље, органи реда се на то нису освртали. То није први случај да полиција окрене главу од грађана и прави се да се ништа не дешава. На срећу, у Бору се није догодило оно што се десило априлске ноћи у Савамали, али без обзира на све, „синдром Савамале“ шири се Србијом.

Доста је било

Доста је било

4
Оставите коментар

avatar
2500
3 Comment threads
1 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
4 Comment authors
nadaZoranДоста је билоМилан Recent comment authors
најновији најстарији
Милан
Гост
Милан

То је Србија.

Zoran
Гост
Zoran

Što god SNS više uteruje strah građanima to je DJB sve više bliži istinskoj pobedi.

nada
Гост
nada

ne znam ni sta staviti za komentar. podrska je nedovoljna, zgrazavanje ne pomaze vise…