VIDEO Политика Саопштењe Скупштина

(Видео) Владајућа већина поново поднела више од 350 бесмислених амандмана

Посланици СНС-а су поново поднели 360 истоветних бесмислених амандмана на прва четири члана предлога закона о Националном оквиру квалификација (НОКС), који је био први на дневном реду.

Циљ ове опструкције је да се потроши свих 10 сати за расправу о амандманима и спречи да опозиција било шта каже о амандманима на остале важне законе.

”Нешто што је требало да буде конструктивна расправа о амандманима, претворило се у СНС рецитаторску секцију. Данас се у Скупштини не расправља о амандманима, већ време троши за рецитацију и монологе у циљу додворавања великом вођи. Главна награда -унапређење”, оценила је на конференцији за медије народна посланица Доста је било Брана Стаменковић.

Она је рекла да Доста је било неће учествовати у овој фарси и апеловала на посланике СНС да ставе интерес грађана испред личног и партијског интереса.

Амандмани су готово идентични: НОКС-ом афирмише свеукупан развој Србије са посебним освртом на”, па се врста осврта разликује – побољшање кадровских ресурса, унапређење европских интеграција, раст економских индикатора, унапређење родне равноправности, повећање улагања, већа ефикасност судова…

Подсећамо да ово није први пут да владајућа већина ово ради: исто су урадили крајем године када су спречили да се било шта каже о најважнијем закону о буџету за 2018. А онда поново и у овој години кад су поднели више од 300 амандмана на прве чланове закона о странцима да се не би расправљало о закону о ДНК регистру.

На дневном реду актуелне седнице Скупштине налази се пет законских предлога који су поново спојени у једну расправу, и то Предлог закона о Националном оквиру квалификација Републике Србије, Предлог закона о уџбеницима, Предлог закона о просветној инспекцији, Предлог закона о електронској управи, Предлог закона о националној инфраструктури геопросторних података.

Доста је било

Доста је било

Коментари

Кликни овде да поставиш коментар

 • AV se ponasa indenticno siledzijski i protivpravno kao sto se prema nama ponasaju Siptari sa sve medjunarodnom zajednicom. Ne znam odakle mu prava da ih kritikuje kada je isti kao i oni…

  Koji su potezi djb povodom ovoga?
  Da li se ceka formiranje rukovodstva?
  Da li moze doci do konsenzusa opozicije oko ovog problema koji postaje praksa?

  Imajte u vidu trenutnu situaciju na Kosovu ako planirate napustanje parlamenta. Znamo da su oni ti koji treba da ne rade ovakve stvari upravo zbog ove situacije ali ipak ste jedino vi glas razuma.

  • Silno će se Vučić zabrinuti i ozbiljno namrštiti, zbog naših “konstruktivnih primedbi na rad SNS poslanika”, teško da će noćas uopšte spavati od brige.
   Mislim… možete vi to i bolje, a i ja sam ipak zaslužio malo boljeg klona od ovog bota…

 • Da li je jedna od opcija bojkot skupstinskih zasedanja zajedno sa ostalim opozicionim partijama? Da li je ucestvovanjem u ovakvoj farsi parlamentarizma zapravo pruzanje legitimiteta jednom potpuno nedemokratskom rezimu? Da li je bolje prepustiti parlament vlasti i njenim satelitima pa da znamo da i zvanicno vise ne zivimo u demokratiji?
  Da li je u svetlu cinjenice da se na prethonim bgd izborima kandidovalo 25 partija argument da treba izlaziti na izbore da vlast ne bi kandidovala laznu opoziciju izgubio na tezini jer su oni to vec uradili?

  • Отприлике на 1:40 од почетка снимка Бранка Стаменковић каже: “Посланици Доста је било не учествују на овој фарси, као што је то било и на претходна два заседања…”, ако сам добро упамтио њене речи. Вратите снимак на 1:40 или секунд раније, па ћете јасно чути и добити одговор на питање.
   Срдачан поздрав

  • Trebalo bi napustiti parlament.Tamo je skoro nemoguće voditi borbu, a i kad DJB poslanici u tome uspeju to mediji ne prenesu kako treba a narod ne prepoznaje ono što poslanici rade.Mislim da bi cela poslanička grupa trebala podneti ostavke na poslaničke mandate, sazvati konferenciju i objasniti razloge.E sad mediji ako prenesu, super, ako ne… šta da se radi.Ali u narodu neće proći baš toliko nezapaženo da se neko odrekao mandata, poslaničkih plata i privilegija usled nemogućnosti daljeg efikasnog rada.Možda se neko od birača i opameti i primeti razliku.Bolje formirati neku “paralelnu” skupštinu, organizovati se na ulicama, na nekom beogradskom trgu, postaviti ozvučenja i komentarisati i analizirati zakone koje vladajuća većina usvaja u Skupštini.I tako kad god se izglasa neki novi zakon.Prolaznici će često stati i poslušati.Biće ih sve više.Nešto kao čajanka kod Ruskog cara samo češće i organizovanije.Još ide i lepo vreme.To bi moglo, uz dobre nastupe, pokrenuti neku energiju kod ljudi, čak i kod apstinenata i ljudi koji nisu ni čuli za DJB.Postaviti i stranačka obeležja i štandove.Pratiće i novinari, barem na početku.Dakle skupština na otvorenom, bez poslaničkih plata.I da se na kraju svakog “zasedanja” okupljeni mogu javiti za reč i pitati šta ih interesuje.Direktna demokratija.Imalo bi mnogo više efekta nego blejanje u Majinoj skupštini sa isključenim mikrofonima.

  • @Parisenžermen
   Мислим да готово никог више није брига што “тамо негде” у реалном свету који није интернет, постоји група моралних и одговорних посланика који су напустили седнице због фарсе коју су од Народне скупштине направили Вучићеви посланици (дупеувлаке) и Дачићеви посланици (климоглавци) и Палмини, Љајићеви и остали посланици (користољупци) који подржавају Вучића и душевно болесну директорку те велике циркуске сале.
   Од паралелне “скупштине” неће бити ништа, односно никаквог ефекта, јер ни за то никог неће бити брига.
   Што се тиче активности на улици, то може да повећа за 1-2% или можда мало више на неким будућим изборима у корист оних који су против болесника који на -20’С и ветром од преко 100km/h у фармеркама и сакоу, без капе и рукавица наводно спасава дете из сметова код Фекетића.
   Руски цар (ресторан) ионако више не постоји нити има значај као нпр. 9. марта 1991. године.
   Уредници медија, а нажалост и новинари (не сви) су највећи издајници овог народа зато што НЕ ПОКАЗУЈУ народу шта ова Вучићева дружина (банда?!?) ради и како уништава државу и друштво док пуни своје џепове.
   Народ је растурен у моралном смислу и донекле, већим делом, и на психичком нивоу. Ово више није народ, ово више није друштво, грађанско друштво, грађани, итд. Ово су сада зомбији. Језиво је стање “духа” у народу. То Слободан Милошевић није радио. Можда је Тито радио, али на један другачији начин уз очување неких вредности и поштовања школованих људи, знања, марљивости и поштења.
   Вучић и његови су велику штету учинили народу, али народ је и сам крив што им се није одупро на изборима. Не бих ја кривио опозицију, осим Чеду Јовановића, Горана Весића и још неке тако бизарне политичаре из некадашњег окружења Зорана Ђинђића.
   Жао ми је што не желимо да се опаметимо.
   Желим свако добро свима.
   Срдачан поздрав