Јужна Србија Саобраћај Саопштењe

Напредњаци забранили одржавање отворене скупштине нишке опозиције

Напредњачки режим забранио је одржавање данас заказане Отворене скупштине опозиционих политичких организација у Нишу, на којој би од градских одборника било затражено да се јавно изјасне да ли ће гласати против отуђења аеродрома. Забрана је стигла очигледно као последица страха напредњачких одборника и покушаја да своју срамоту, због саучествовања у пљачкању Ниша, сакрију од јавности.

Наиме, трибина нишке опозиције требало је, како је заказано и најављено, да се одржи данас у сали Скупштине града. Међутим, Градска управа је током јучерашњег поподнева доставила „објашњење“ да сала, иако слободна, не може да се користи јер „није технички оспособљена“, пошто су, наводно, у току радови на одржавању система климатизације. Шефовима одборничких група из редова опозиције није било дозвољено да изврше увид у салу, али су наше екипе јутрос ипак успеле да уђу у градски парламент и да салу затекну – празну и закључану! Убрзо је установљено и да радови на одржавању климатизације не могу да ремете коришћење сале, јер се и не обављају у њој, већ у околним просторијама!
Могу да арче све јавне ресурсе и државне службе и злоупотребљавају их као декор у својим манипулативним представама. Могу да вређају Нишлије, уцењују их, сервирају лажи преко узурпираних медија, служе се преварама и ситним подлостима. Али ништа од тога им неће помоћи да оправдају штету нанету свим грађанима Ниша јер ће једног дана за све учињено одговарати.

Саопштење потписију:
Демократска странка – Ниш
Доста је било – Ниш
Двери – Ниш
Левица Србије – Ниш
Народна странка – Ниш
Нишка иницијатива
Нова странка – Ниш
Покрет слободних грађана – Ниш
Покрет за преокрет – Ниш
Социјалдемократска странка – Ниш