Правосуђе Саопштењe

Кланшчек изгубио спор против Радуловића

Бранко Кланшчек је изгубио судски спор против Саше Радуловића, а Виши суд у Београду донео је правоснажну пресуду којом се Кланшек обавезује да исплати Радуловићу 201.000 динара на име судских трошкова кривичног поступка.

Бранко Кланшчек је 2016. године поднео приватну кривичну тужбу против Саше Радуловића и Марка Миловановића због ауторског текста на сајту ДЈБ, у коме се детаљно описује како је Кланшчек покушао да се преваром домогне одборничког мандата у Општини Врачар.

Подсећамо, Бранко Кланшчек је искључени члан из ДЈБ који се лажно представљао као заступник групе грађана Доста је било – Саша Радуловић на Врачару. Након избацивања, Кланшчек је давао изјаве за медије којима је обмањивао јавност, а медијски простор је добијао у Српском Телеграфу, Данасу, Информеру и на ТВ Пинк.

Марко Миловановић, некадашњи члан ОО Врачар, у свом ауторском тексту који је био предмет судског спора реаговао је на Кланшчекове неистине и одлучио да обавести чланство и јавност о чињеницама које су се заправо десиле.

Суд је оценио да Бранко Кланшчек није јавна личност нити носилац јавне функције, те да није дужан да трпи изношење критичког мишљења. Суд је Миловановићу изрекао опомену а Радуловића ослободио свих оптужби.

Подсећамо, Кланшчек је избачен у тренутку када је откривено да је пре локалних избора 2016. фалсификовао изборну листу покрета ДЈБ на Врачару и себе ставио на прво место. Тамо, ни по стручности ни по професионалном искуству не би могао да стигне регуларним путем, па је покушао да до њега дође на превару, како би евентуалним уласком дискредитовао покрет ДЈБ и свој мандат продао СНС-у. Истог тренутка је ДЈБ престао да га сматра својим чланом.

Све ово је изнето у ауторском тексту због кога је Кланшчек Радуловића тужио суду.

Након тога се појавио врло јасан доказ да је Кланшчек заправо члан Српске напредне странке – фотографија на којој се види да седи у првом реду на заседању Општинског одбора СНС Врачар. Наравно, и пре овога је било потпуно јасно да је само члан СНС-а могао да добије толику медијску подршку за  изношење неистина о ДЈБ.

 

Коментари

Кликни овде да поставиш коментар

 • Надам се да ће Данас да објави ову вест.
  Уредник Данас-а нек буде сад поштен, па нек објави вест и коначно нек прикаже Радуловића као доброг лика.
  Медији су после Вучића и његове дружине најодговорнији што је Вучић данас тако чврсто на власти.

  • Ma ne valja narod, čim njega zamenimo nekim boljim, eto i nas na vlasti.
   Inače, stvarno bi trebalo ovde objaviti pravosnažnu presudu, ne dešava se često da sns kadar izgubi na sudu.
   Nego, otkud funkcioner sns-a uopšte u DJB-u?
   Nisam pratio tu priču, ali ako sedi u rukovodstvu sns Vračara, to nije baš neki anonimus koji se provukao u DJB.
   Zar nije pala neka provera i pre nego što je mogao da napravi štetu.

  • Pa verovatno je napredovao u SNS-u tek nakon kamapanje na drustvenim mrezama protiv DJB-a nakon što je izbačen, pošto mu nije prošla prevara..

  • Ja sam na Twitter-u nasao deo presude u kojoj sud Marka Milovanovica proglasava krivim, a ne da mu je izrekao opomenu. Zato bi voleo da vidim tu pravoznasnu presudu.