Саопштењe

И Кланшчеков колега директор Божидарца изгубио спор против Саше Радуловића

Након што је Бранислав Кланшчек изгубио спор по приватној кривичној тужби против Саше Радуловића, уследила је и обустава поступка по приватној кривичној тужби коју је против Радуловића по истој матрици поднео Кланшчеков колега Владимир Кљајић који је заједно са Кланшчеком избачен из ДЈБ и који заједно са њим седи у првом реду на састанку општинског одбора СНС на Врачару. Исто као и Кланшчек и Кљајић ће Саши Радуловићу морати да плати трошкове судског поступка.

Раније смо извештавали да је Владимир Кљајић са 27 година без икаквог релеватног радног искуства од стране СНС-ове већине на Врачару постављен за директора Божидарца, након што је помогао Браниславу Кланшчеку у покушају да фалсификује листу ДЈБ за локалне изборе на Врачару у априлу 2016. године. Након што је Кланшчек изгубио спор и добио обавезу да плати Саши Радуловић 201.000 динара трошкове судског поступка, Владимир Кљајић се вероватно уплашио губитка спора и трошкова и није дошао на рочиште мислећи да ће тиме избећи плаћање судских трошкова.

Поред ова два поступка које је Саша Радуловић добио, и трећег поступка који је у поодмаклој фази, Калншчек покушава да покрене нове поступке.

Јасно је да смисао бројних кривичних тужби за увреду које против Саше Радуловића подноси Бранислав Кланшчек није никаква сатисфакција, већ да је њихов циљ шиканирање Радуловића, који је с обзиром на природу поступка, дужан да се одазове сваком претресу. Тужбе које се подносе са оваквим циљем нису дозвољене с обзиром да претстављају злоупотребу права, али суд из непознатих разлога Сашу Радуловића који је народни посланик, третира другачије од народних посланика из реда СНС-а, нпр. Алексадра Мартиновића, Марка Атлагића, Крста Јанушевића, Жарка Мићина и многих других против којих није дозволио вођење кривичних поступака за увреду, као и Александра Вучића против кога такође није дозвољено вођење ових поступака, све са позивом на имунитет народног посланика.

Напомињемо да Кланшчек очигледно нема намеру да престане са подношењем нових тужби, које континуирано пристижу у суд. Саша Радуловић ће предузети кораке да се заштити од овог шиканирања бесмисленим приватним кривчним тужбама. Поред досуђених судских трошкова поступка, правни тим припрема и парничне тужбе против Кланшчека за накнаду штете.

Повезани текстови:

Кланшчек изгубио спор против Радуловића

Доста је било

Коментари

Кликни овде да поставиш коментар