Saopštenje

I Klanščekov kolega direktor Božidarca izgubio spor protiv Saše Radulovića

Nakon što je Branislav Klanšček izgubio spor po privatnoj krivičnoj tužbi protiv Saše Radulovića, usledila je i obustava postupka po privatnoj krivičnoj tužbi koju je protiv Radulovića po istoj matrici podneo Klanščekov kolega Vladimir Kljajić koji je zajedno sa Klanščekom izbačen iz DJB i koji zajedno sa njim sedi u prvom redu na sastanku opštinskog odbora SNS na Vračaru. Isto kao i Klanšček i Kljajić će Saši Raduloviću morati da plati troškove sudskog postupka.

Ranije smo izveštavali da je Vladimir Kljajić sa 27 godina bez ikakvog relevatnog radnog iskustva od strane SNS-ove većine na Vračaru postavljen za direktora Božidarca, nakon što je pomogao Branislavu Klanščeku u pokušaju da falsifikuje listu DJB za lokalne izbore na Vračaru u aprilu 2016. godine. Nakon što je Klanšček izgubio spor i dobio obavezu da plati Saši Radulović 201.000 dinara troškove sudskog postupka, Vladimir Kljajić se verovatno uplašio gubitka spora i troškova i nije došao na ročište misleći da će time izbeći plaćanje sudskih troškova.

Pored ova dva postupka koje je Saša Radulović dobio, i trećeg postupka koji je u poodmakloj fazi, Kalnšček pokušava da pokrene nove postupke.

Jasno je da smisao brojnih krivičnih tužbi za uvredu koje protiv Saše Radulovića podnosi Branislav Klanšček nije nikakva satisfakcija, već da je njihov cilj šikaniranje Radulovića, koji je s obzirom na prirodu postupka, dužan da se odazove svakom pretresu. Tužbe koje se podnose sa ovakvim ciljem nisu dozvoljene s obzirom da pretstavljaju zloupotrebu prava, ali sud iz nepoznatih razloga Sašu Radulovića koji je narodni poslanik, tretira drugačije od narodnih poslanika iz reda SNS-a, npr. Aleksadra Martinovića, Marka Atlagića, Krsta Januševića, Žarka Mićina i mnogih drugih protiv kojih nije dozvolio vođenje krivičnih postupaka za uvredu, kao i Aleksandra Vučića protiv koga takođe nije dozvoljeno vođenje ovih postupaka, sve sa pozivom na imunitet narodnog poslanika.

Napominjemo da Klanšček očigledno nema nameru da prestane sa podnošenjem novih tužbi, koje kontinuirano pristižu u sud. Saša Radulović će preduzeti korake da se zaštiti od ovog šikaniranja besmislenim privatnim krivčnim tužbama. Pored dosuđenih sudskih troškova postupka, pravni tim priprema i parnične tužbe protiv Klanščeka za naknadu štete.

Povezani tekstovi:

Klanšček izgubio spor protiv Radulovića

Dosta je bilo

Komentari

Klikni ovde da postaviš komentar