VIDEO Политика Преносимо Скупштина

(Видео) Бранка Стаменковић: Колико партијски запослених треба Маји Гојковић да почне да ради свој посао у Скупштини Србије?

На седници Одбора за административно-буџетска и мандатно-имунитетска питања одржаној данас, разматрало се, између осталог, и о повећавању броја запослених у Народној скупштини. Као по обичају и већ устаљеном рецепту, материјал за припрему члановима Одбора стигао је у последњем тренутку, да би имали што мање времена за припрему.

Систематизација радних места у Скупштини била је тема којом се бавила заменица председника ДЈБ и народна посланица Бранка Стаменковић. На почетку, подсетила нас је на то како је Скупштина некада функционисала.

– Недавно сам сазнала да је 2001. године радило 75 људи у овом Дому. Наша систематизација предлаже 490. Разумем да је потребно људство када технолошки напредак постоји. Али, нису нам потребна сва радна места. Од 2001. имамо континуирано повећање запослених у Скупштини, то ми у ДЈБ називамо партијским запошљавањем, и они пре и ови сад  удомљавају своје људе, објашњава Бранка Стаменковић.

И председница Скупштине Маја Гојковић тражи да се повећа број извршилаца у њеном кабинету са 6 на 18. Њих чак троје би радило на припреми колегијума. – Па, с обзиром да смо за сада имали само два колегијума, можда ће са ово троје бити чешће колегијума, прокоментарисала је Стаменковић.

– Кабинет председнице мора да ради много боље, да се годишњи план рада направи, а ту треба само воља, а не гомила људи. Светислава Булајић је рекла колеги Мартиновићу, када је обављала посао генералног секретара Народне скупштине да у кабинету председника се ангажују радници на одређено време, не могу бити премештени или ангажовани људи који су запослени у служби на неодређено. Зато питам секретара да ли имамо запослене на неодређено, а ангажовани су само повремено у кабинету Маје Гојковић?, питала је посланица Бранка Стаменковић.

Међу присутним гостима седнице био је и повереник за информације од јавног значаја коме се народна посланица Бранка Стаменковић за крај обратила.

– Господине Шабићу, жао ми је што се све ово дешава, јасно је да од Скупштине очекујете да контролише извршну власт, али то ова Цкупштина не може. Чак и када радимо по Пе-Есу, најпре гледају да вас ућуткају кажњавањем и смањивањем плате. И овде је реч о томе, да се ви ухватите у политичко коло и да вас по старом добром обичају уцене поручила је Стаменковић.

Доста је било

Коментариши

Кликни овде да поставиш коментар