Јужна Србија Саопштењe

Челници општине Медвеђа стављају на добош хотеле, бањска лечилишта и изворе воде

Општински одбор покрета Доста је било у Медвеђи изражава сумњу у добре намере руководства општине Медвеђа и државне политике према туристичком и енергетском ресурсу у Сијаринској бањи, као и рубним подручјима у Куршумлији и Бујановцу.

Поводом одлуке да се уђе у приватизацију бањских лечилишта, хотела а пре свега ресурса природе као што су минералне воде, ускоро се очекује продаја права на експлоатацију рудних сировина у Тулару и продаја Рудника Леце, права на обраду полудрагог камена у Сијаринској бањи, покрет позива представнике грађана да се одупру прикривеној продаји земље и природних извора.
Покрет позива да општинске структуре израде анализу и студију дугорочне исплативости продаје ових ресурса, јер Дирекција за имовину и Фонд ПИО схватају да девастирана управа у Медвеђи није способна да одговорно управља ресурсима.

Не може се по сваку цену продати благо јер постоје државни интереси и грађани који су способни да заштите од добоша природне ресурсе, а то је експертска процена и конкурси у којима ће идеје, знање и одрживост надвладати политичке игре.
Покрет сумња на блиску везу контраверзног турског инвеститора Минкаре (гост на отварању заобилазнице у Медвеђи) чији је задатак да нађе партнера за хотел Гејзер у Сијаринској бањи, а након тога да се по убрзаној процедури прода Специјална Болница, извори геотермалних вода и то већином турском, азербејџанском или арапском инвеститору са сумњивим капиталом.

Покрет очекује одговорну државну и локалну управу која неће продати ресурсе и тако прикрити неспособност и рећи да је довела некаквог инвеститора, већ ће пронаћи домаће партнере или делегирати управљање тиму који ће створити услов за јавно-приватно партнерство у корист грађана Медвеђе и Србије.

Доста је било

Коментариши

Кликни овде да поставиш коментар