Акцијa Индустрија Политика Протест Саопштењe

Држава нас воза за наше паре

Поштовани чланови и симпатизери Доста је било, поштовани грађани,

Позивамо Вас да се у петак, 8. јуна, придружите протесту због поскупљења горива и да тачно у 17 сати зауставите своје аутомобиле на сат времена, где год да се налазите на улицама Србије.

Држава нас воза за наше паре. Кад наточите литар бензина, Влада Србије на име акциза и пореза одмах узме 55,2 одсто од цене (82,44 од 149,4 динара по литру). Државна захватања у литру дизела су 53,8 одсто (85,6 од 158,98 динара по литру). Вучић вам је сваки дан сувозач. Од десет литара бензина које наточите у кола, трактор или комбајн, Влада Србије и Вучић одмах пола узму.

Србија је међу земљама у окружењу, у групи оних које имају најскупље гориво, што нарочито погађа индустрију и пољопривреднике. Кад цена горива на светском тржишту скочи, наше власти брже боље дижу цену, али када цена барела на светској берзи падне, цене у Србији не падају, а нарочито не акцизе.

Не само што су акцизе превелике, већ новац од акциза, који иде у буџет, ова власт дели шаком и капом на субвенције страним инвеститорима који отварају јефтина радна места, и извлачи новац у страначке џепове преко бројних коруптивних дилова и преплаћених кич грађевинских пројеката.

Доста је било подржава све протесте против ове власти. Подржавамо све протесте против поткрадања сопствених грађана и расипања јавног новца.