VIDEO Акцијa Догађај Економија Привреда Протест Скупштина

(Видео) ДЈБ подржава данашњи протест против срамног поскупљења горива и позива грађане да се прикључе

Нардони посланици ДЈБ Ана Стевановић и Бранислав Михајловић позвали су све грађане да учествују у данашњем протесту против срамног поскупљења горива. Грађани данас у 17 часова треба да зауставе своја возила на сат времена где год се налазили и тиме покажу да не желе Владу и председника на месту сувозача.

– Држава Србија има интересантну рачуницу – када цена барела скочи, повећава се и у Србији, али када се смањује, код нас се цене горива не мењају. Зато ДЈБ подржава све протесте грађана против пљачке коју спроводи ова власт. Високим ценама горива и акцизама, ова власт пуни буџет. Тај новац се даје кроз субвенције сумњивим страним инвеститорима за јефтина радна места. Тако се занемарује домаћа привреда и индустрија, а грађани Србије постају јефтина радна снага, објашњава потпредседница ДЈБ Ана Стевановић.

Влада Републике Србије и председник Вучић сувозачи су свакодневно у аутомобилима грађана јер за сваки литар који наточимо, држава узима 50% ако је у питању бензин, а 54% ако је у питању дизел гориво.

– Посланичка група ДЈБ подржава данашње протесте широм Србије као и све друге који имају за циљ спречавање пљачке коју ова власт врши годинама. ДЈБ позива, не само симпатизере, већ све грађане да у 17 часова, где год да се нађу, зауставе своја возила на сат времена, завршава Стевановић.

 

Доста је било

Коментариши

Кликни овде да поставиш коментар