Говор Догађај Политика

Ана Стевановић: Увек остану они који верују у визију већу и од њих самих

Говор потпредседнице Доста је било Ане Стевановић на ванредној Скупштини странке.

Недавно сам имала прилике да причам са највишим функционерима шпанске странке Сиудаданос која је по програму и саставу чланова веома слична нама. Основани су пре 12 година од стране остварених, стручних људи који су своја знања и вештине ставили у службу унапређења своје земље. Исто као и ми, и они су сањали земљу  у којој се радо и лепо живи. Веома обазриво сам им причала о ситуацији у нашем покрету и непријатним догађајима који су уследили након БГ избора. Ћутали смо неколико секунди након што сам одговорила. Очекивала сам њихов коментар. Међутим, све што су ми казали било је оптимистично – све је то нормално.

Признајем да сам била помало збуњена. Све је то сасвим нормално, додали су након тога, и испричали ми своју причу, готово истоветне садржине која се одиграла у четвртој години њиховог постојања. Били су на ивици да нестану са политичке сцене. Тада су ми казали да увек одлазе они који се уморе, који своје крајње личне, себичне амбиције не успеју да остваре у организацији, па онда започну с клеветама, неистинама и тровањем. Када сами одлуче да оду, имају ту сумануту потребу да и друге поведу са собом, не би ли тиме сакрили сопствено одустајање и откривање њихових правих мотива. Све је то нормално, казали су. И додали да они најпосвећенији, најстрпљивији, најхрабрији увек остану.

Увек остану они који верују у визију која је већа од њих самих, који немају потребу да се остваре кроз политички живот, пошто су већ остварени у на другим пољима. Остану они који су свесни величине задатка који је пред њима. Циудаданос има неописивих сличности са нама. И данас, након ломова, бројних турбуленција, подела, и одлазака, имају највећу подршку у јавности која према истраживањима износи преко 30 процената. Уверени су да ће следећу Владу формирати они. Шта је тајна њиховог успеха? Доследност. Посвећеност и доследност, достојанство и беспрекорна вера у визију. Гледање у њеном правцу и у тренуцима у којима се други труде да нам ту визију замагле и скрену поглед с ње.

Немам никакве дилеме да су овде присутни људи доследни и посвећени идеји која је већа од свих нас. Хвала вам од свег срца што нисте покекли под верујем, великим притицима. Хвала вам што сте остали верни овој идеји и што ћете бити део овог својеврсног ‘’освежавања’’ покрета. Молим вас само да не посустанете јер битка коју водимо, већа је од свих нас, и можда напорнија и тежа од многих које смо водили до сад. Уверена сам да ћемо попут колега из Сиудаданоса и ми сви заједно победити на крају. Што је циљ узвишенији, препреке су веће. Међутим, с радошћу ћу их заједно с вама водити. Хвала вам још једном!

Доста је било

Доста је било

Коментари

Кликни овде да поставиш коментар