Говор Догађај Политика

Бранислав Михајловић: ДЈБ се консолидовао, припремамо нову стратегију за јесен

Излагање председника Доста је било Бранислава Михајловића на ванредној Скупштини странке Доста је било.

“ДЈБ се консолидовао после тешког периода након београдских избора и са новом енергијом припрема нову стратегију за врућу политичку јесен.

Бренд, идеја, програм и принципи ДЈБ су остали исти као пре две године, организација је поносна на њих и од њих нећемо одустати. Организационо и стратешки политичка организација сазрева, мења се и припрема за јесење изазове. Уз очување програмских начела и унапређење имиџа Доста је било у јавности, циљ је да Доста је било ојача, остане парламентарна странка и пронађе начин да упркос медијском мраку допре до бирача и уз помоћ њихових гласова заувек промени Србију и од ње направи земљу у којој се лепо и радо живи.

Трчимо маратон. Знамо да тај пут неће бити лак, али сам апсолутно сигуран да је остварив и могућ. ДЈБ располаже ресурсима који то омогућују, а то су пре свега добри, квалитетни и остварени људи, наш јединствени програм, у коме се може препознати сваки грађанин Србије, наша јака организација и ресурси створени у претходном четворогодишњем периоду. Велики број грађана је напустио Србију. Претварамо се у колонију јефтине радне снаге. На нама је велика одговорност да пронађемо начин да то зауставимо.

Времена за губљење више нема. Србија је доведена до ивице понора. Актуелна власт све дрскије и отвореније тоне у аутократију. Руше се све институције система.  Све је подређено владавини једног човека. На политичкој сцени више него икада се осећа потреба за консолидацијом снага које су способне да створе претпоставке за демократски развој друштва. И ми ту видимо нашу шансу и обавезу, да учинимо све што је у нашој моћи да у Србију вратимо демократију. И ми ћемо се тако и позиционирати.

На крају желим да вам укажем на историјску одговорност која је пред нама. На политичкој сцени Србије мало је политичких снага које тако искрено стреме ка слободи, правди, једнаким условима за све, борби за срећнију будућност наших нараштаја, као што то чини Доста је било. Због тога захтевам прво од себе, па затим и од свих  нас, да у борби која је поред нама не одустајемо, да дамо све од себе да се у Србију врати демократија. Ми то и умемо и можемо. То смо већ једном доказали, када смо ушли у парламент Србије. Доказаћемо поново, када се изборимо да дођемо на власт и променимо Србију у земљу у којој се радо и лепо живи.”

Доста је било

Коментар

Кликни овде да поставиш коментар