Govor Događaj Politika

Branislav Mihajlović: DJB se konsolidovao, pripremamo novu strategiju za jesen

Izlaganje predsednika Dosta je bilo Branislava Mihajlovića na vanrednoj Skupštini stranke Dosta je bilo.

“DJB se konsolidovao posle teškog perioda nakon beogradskih izbora i sa novom energijom priprema novu strategiju za vruću političku jesen.

Brend, ideja, program i principi DJB su ostali isti kao pre dve godine, organizacija je ponosna na njih i od njih nećemo odustati. Organizaciono i strateški politička organizacija sazreva, menja se i priprema za jesenje izazove. Uz očuvanje programskih načela i unapređenje imidža Dosta je bilo u javnosti, cilj je da Dosta je bilo ojača, ostane parlamentarna stranka i pronađe način da uprkos medijskom mraku dopre do birača i uz pomoć njihovih glasova zauvek promeni Srbiju i od nje napravi zemlju u kojoj se lepo i rado živi.

Trčimo maraton. Znamo da taj put neće biti lak, ali sam apsolutno siguran da je ostvariv i moguć. DJB raspolaže resursima koji to omogućuju, a to su pre svega dobri, kvalitetni i ostvareni ljudi, naš jedinstveni program, u kome se može prepoznati svaki građanin Srbije, naša jaka organizacija i resursi stvoreni u prethodnom četvorogodišnjem periodu. Veliki broj građana je napustio Srbiju. Pretvaramo se u koloniju jeftine radne snage. Na nama je velika odgovornost da pronađemo način da to zaustavimo.

Vremena za gubljenje više nema. Srbija je dovedena do ivice ponora. Aktuelna vlast sve drskije i otvorenije tone u autokratiju. Ruše se sve institucije sistema.  Sve je podređeno vladavini jednog čoveka. Na političkoj sceni više nego ikada se oseća potreba za konsolidacijom snaga koje su sposobne da stvore pretpostavke za demokratski razvoj društva. I mi tu vidimo našu šansu i obavezu, da učinimo sve što je u našoj moći da u Srbiju vratimo demokratiju. I mi ćemo se tako i pozicionirati.

Na kraju želim da vam ukažem na istorijsku odgovornost koja je pred nama. Na političkoj sceni Srbije malo je političkih snaga koje tako iskreno streme ka slobodi, pravdi, jednakim uslovima za sve, borbi za srećniju budućnost naših naraštaja, kao što to čini Dosta je bilo. Zbog toga zahtevam prvo od sebe, pa zatim i od svih  nas, da u borbi koja je pored nama ne odustajemo, da damo sve od sebe da se u Srbiju vrati demokratija. Mi to i umemo i možemo. To smo već jednom dokazali, kada smo ušli u parlament Srbije. Dokazaćemo ponovo, kada se izborimo da dođemo na vlast i promenimo Srbiju u zemlju u kojoj se rado i lepo živi.”

Dosta je bilo

Komentar

Klikni ovde da postaviš komentar