Ауторски текст Западна Србија Политика

Две године владавине СНС у Ивањици: отели Нушићијаду, отерали младе, уништили малинаре

На локалним изборима одржаним 2016. године СНС је на крилима бомбастичних обећања изборио један од најбољих изборних резултата у новијој историји парламентаризма у нашој општини. Подршка у локалном парламенту владајућу већину је додатно ојачала и учинила најстабилнијом у новијој историји ове општине. Ако се свему овоме дода и конекција са републичком влашћу, долази се до простог закључка да су створени сви услови за стабилно и квалитетно вођење локалне власти.

Међутим, изгледа да господа на власти није разумела да велика подршка подразумева и велику одговорност према грађанима који су ту подршку дâли . Зато вас, господо на власти, а првенствено председниче општине као локална политичка организација и наравно, као грађани ове општине молимо да нам дате следећа објашњења и одговоре:

Како то да сте од обећаних 1000 радних места до сада успели да на терет грађана тј. у јавни сектор запослите  око 50 чланова СНС-а и када ће неко ко није члан СНС-а имати могућност да се запосли и где тачно, тј. када ћете престати да партијским кадровима газите и струци и по здравом разуму и наносите немерљиве штете и јавним предузећима што се може јасно видети на примеру дешавања у рецимо Србијашумама  у Ивањици?
Када ћете престати да “разрешујете свих ингеренција” оне који су свој посао евидентно радили добро као рецимо организатори Нушићијаде? Остаје да видимо да ли ћете ви то радити боље. Хајде да се надамо да хоћете, али смо са правом забринути.

Објасните нам да ли су грађани црневачког насеља Луг, који су по вашим речима код претходне власти били грађани 2. реда копајући себи пут са крамповима и лопатама у рукама за време ваше власти унапређени у грађане 22. реда.
Објасните нам за шта су тачно потрошена средства у вредности од 80.000.000 евра које сте добили од републичке власти. О том новцу је председник општине више пута говорио што могу посведочити бројни видео записи.

О каквој то конекцији са републичком влашћу причате када о најважнијој теми у Ивањци, а то је малина, са Републиком очито много бољу комуникацију имају људи из малинарских удружења које ви етикетирате као преваранте уместо да као локална самоуправа дате максималан допринос да се произвођачима малине помогне на све могће начине? Не заборавите да Вам је на првој страни изборног флајера претпрошле локалне изборе била постављена слика малине.
Шта је тачно предузела локална власт да заустави “егзодус” младих људи из Ивањице који се за време ваше власти и те како повећао?
Имате ли господо на власти икакав план за Јелића-поље и још гомилу локалних тема и питања без одговора или мислите да су две године на власти сувише кратак период да било шта померите са мртве тачке? Ако планирате да нешто урадите само неколико месеци пред следеће локалне изборе, немојте то да радите, тај сценарио смо већ много пута видели.

Господине председниче, ово је смо мали део тема које муче и тиште грађане општине Ивањица, а од вас очекујемо да нам бар ово мало појасните, или као сваки моралан и одговоран човек поднесте оставку на функцију председника општине Ивањица.
Узгледа да политика није баш терен где се најбоље сналазите. Радите нешто у сопственом и интересу ваших пријатеља тј. укућана они су вам, како сами рекосте, најважнији.

Председник општине ипак мора да води рачуна о интересима друштвене заједнице односно грађана своје општине.

Рашко Милутиновић
Председник ОО Доста је било