Ауторски текст Војводина Коментар

Зашто се крије продаја 26 хектара државног земљишта у Врднику?

Сто двадесет посланика Скупштине АПВ је читало извештај Покрајинске управе за имовину, као и чланови Покрајинске владе и одбора за финансије. Осим мене, нико није уочио немушт бирократски речник који нешто скрива. Или јесте, али није имао воље да икога суочи са нелогичностима? Наведено је само да је предложен план отуђења 38 катастарских парцела на територији општине Врдник, без података о површини или било чега другог?! Службени лист 58/2017. који сам консултовао наводи катастарске бројеве парцела и појединачне површине у арима. Сабирањем дођох до 26 Ха. Лампица упозорења, која је до тада титрала, сада се укључила пуним напоном.

Написах посланичко питања и добих бирократски одговор, да није отуђено (још), већ је донет закључак о програму отуђења у 2018. Није шија, него врат. Усмена расправа вођена на седници Скупштина АПВ 31.05.2018. је кулминација мимикрије, без икаквог податка о траженим питањима. То можете погледати овде.

Такво ћутање се да тумачити на начин, да се нешто жестоко скрива, а да није јасан разлог. Када дође до закључења уговора по коме ће се из јавне својине отуђити 26 Ха, подаци морају бити објављени на сајту управе за имовину. Видеће се скениран уговор са свим детаљима. Чему сада толика конспирација?

Нисам инсистирао на именима, колико на разлозима отуђења из јавне својине ове огромне површине за малу сремачку општину. Сада су постигли да велики број посланика схвата да ту нешто не штима, као и јавност до које је допрла скупштинска расправа.
На терену међу мештанима спомињу се различита имена тенисерки и тенисера, пословних магната и политичара.

Не знам, свега овога не би било да је извештај посветио дужну форму и садржај овој теми, или бар покрајинска секретарка за финансије у свом усменом одговору, уместо што је упадљиво затајила тражен одговор. Доста је било ће наставити да прати.

Александар Зеленски
Посланик ДЈБ у Скупштини АП Војводине

Odgoovor PS za Fin.na poslanicko pitanje Aleksandra Zelenskog

Доста је било

Коментар

Кликни овде да поставиш коментар

  • Sto se tice Vrdnika Milini Crnogorci su se tamo davno ukopitili. Sada mozete da ocekujete upliv Albanskih para preko istih Crnogoraca jer je to jedan od dogovora sa Vucicem. Gdine. Zelenski ako budete tu ceprkali moze samo da Vas zaboli glava. Gdje uplivava velika prljava lova tu je svako pitanje suvisno.