Војводина

Осуда за напад на просторије НСПРВ

Градски одбор покрета Доста је било најоштрије осуђује напад на просторије НСПРВ (Независни синдикат просветних радника Војводине), НСЈСВ (Независни синдикат јавних служби Војводине) и Центар за заштиту потрошача “Бегеј” у Пупиновој улици који се десио у ноћи између 13. и 14. јуна.

Захтевамо да се починиоци пронађу и адекватно казне. Чак и да је у питању обичан вандалски напад без политичке и организоване позадине, у шта имамо право да сумњамо, организатори и актери се морају казнити. Пупинова улица у Зрењанину би требала имати видео наџор на више објеката па верујемо да неће бити проблем за полицију да открије ко стоји иза овога.

Врло је опасно када се нападне на било који начин организација која се бори за права радника и грађана јер то шаље поруку да неко жели да се ућутка. Сматрамо да сви слободни грађани имају право загарантовано Уставом да се организују и боре за своја права. То је тековина демократије и у то се не сме дирати. Доста је било ће се увек борити за право сваког на окупљање, организовање и изражавање политичких и свих других ставова.

Више о нападу овде.

Доста је било Зрењанин

Ознаке

ДЈБ Зрењанин

Коментариши

Кликни овде да поставиш коментар