Vojvodina

Osuda za napad na prostorije NSPRV

Gradski odbor pokreta Dosta je bilo najoštrije osuđuje napad na prostorije NSPRV (Nezavisni sindikat prosvetnih radnika Vojvodine), NSJSV (Nezavisni sindikat javnih službi Vojvodine) i Centar za zaštitu potrošača “Begej” u Pupinovoj ulici koji se desio u noći između 13. i 14. juna.

Zahtevamo da se počinioci pronađu i adekvatno kazne. Čak i da je u pitanju običan vandalski napad bez političke i organizovane pozadine, u šta imamo pravo da sumnjamo, organizatori i akteri se moraju kazniti. Pupinova ulica u Zrenjaninu bi trebala imati video nadžor na više objekata pa verujemo da neće biti problem za policiju da otkrije ko stoji iza ovoga.

Vrlo je opasno kada se napadne na bilo koji način organizacija koja se bori za prava radnika i građana jer to šalje poruku da neko želi da se ućutka. Smatramo da svi slobodni građani imaju pravo zagarantovano Ustavom da se organizuju i bore za svoja prava. To je tekovina demokratije i u to se ne sme dirati. Dosta je bilo će se uvek boriti za pravo svakog na okupljanje, organizovanje i izražavanje političkih i svih drugih stavova.

Više o napadu ovde.

Dosta je bilo Zrenjanin

Oznake

DJB Zrenjanin

Komentariši

Klikni ovde da postaviš komentar