Београд Протест

ДЈБ подржава протест станара насеља Степа Степановић

Доста је било подржава протест станара насеља Степа Степановић и  позива грађане да пруже подршку сутра од 12 часова на Славији. Обавештење организатора преносимо у целости:

Обавештавамо вас да ће у суботу 14. јула 2018. године, у 12х, грађани насеља Степа Степановић организовати велики грађански протест са блокадом саобраћаја на Тргу Славија у Београду. Протест ће трајати два сата и позивамо вас да нам се придружите, да заједно подигнемо глас против неодговорне власти.

Разлог оваквог грађанског окупљања јесте превара, којој су становници београдског насеља Степа Степановић изложени већ неколико година. Циљ протеста је да се кроз грађанско организовање и деловање искаже неслагање са обманама, да се масовним протестима изврши притисак на власт. Слоган протеста гласи:

ДА ЛИ СТЕ И ВИ ПРЕВАРЕНИ?

Уколико сматрате да вас је власт преварила, обманула, изневерила ваша очекивања – подржите нас, дођите на протест.
Тражимо поштовање закона! Тражимо поштовање нас, као грађана! Сачувајмо наше грађанско достојанство! Морамо се објединити, удружити – без страначких политика и утицаја, чисто и искрено – јер су наши интереси исти. Оваква реакција људи који протестима траже од државе поштовање закона и достојанства грађана, реакција нестраначка, чиста – велика је срамота за сваку власт.

Наши захтеви су:

1. Да надлежни донесу привремену одлуку о заустављању свих активности у вези са изградњом споменуте групе црквених објеката, све док се не изнађе решење.
2. Да се јавна парцела у власништву државе, узурпиране од стране приватног обезбеђења, врати у првобитно стање и да се униформисана непозната лица, која узнемиравају станаре, неодложно повуку из насеља.
3. Да се организује састанак између станара насеља Степа Степановић и представника власти, како би се у што краћем року дефинисали правци деловања, који би водили разрешењу настале ситуације.
4. Да се испоштују одлуке Радне групе из 2014. године, о потреби изјашњавања грађана поводом промене пројекта насеља.

Немам “леђа”, имам КОМШИЈЕ!

Дођите у суботу 14. јула у 12х да се дружимо поред фонтане на Тргу Славија, да уживамо у доброј музици, да у позитивној атмосфери тријумфује креативност, младост, нада у будућност. Припремили смо бројна изненађења. Желимо да објединимо снагу, да вратимо достојанство грађанском самоорганизовању, да не дозволимо да нас власт понижава.