Beograd Protest

DJB podržava protest stanara naselja Stepa Stepanović

Dosta je bilo podržava protest stanara naselja Stepa Stepanović i  poziva građane da pruže podršku sutra od 12 časova na Slaviji. Obaveštenje organizatora prenosimo u celosti:

Obaveštavamo vas da će u subotu 14. jula 2018. godine, u 12h, građani naselja Stepa Stepanović organizovati veliki građanski protest sa blokadom saobraćaja na Trgu Slavija u Beogradu. Protest će trajati dva sata i pozivamo vas da nam se pridružite, da zajedno podignemo glas protiv neodgovorne vlasti.

Razlog ovakvog građanskog okupljanja jeste prevara, kojoj su stanovnici beogradskog naselja Stepa Stepanović izloženi već nekoliko godina. Cilj protesta je da se kroz građansko organizovanje i delovanje iskaže neslaganje sa obmanama, da se masovnim protestima izvrši pritisak na vlast. Slogan protesta glasi:

DA LI STE I VI PREVARENI?

Ukoliko smatrate da vas je vlast prevarila, obmanula, izneverila vaša očekivanja – podržite nas, dođite na protest.
Tražimo poštovanje zakona! Tražimo poštovanje nas, kao građana! Sačuvajmo naše građansko dostojanstvo! Moramo se objediniti, udružiti – bez stranačkih politika i uticaja, čisto i iskreno – jer su naši interesi isti. Ovakva reakcija ljudi koji protestima traže od države poštovanje zakona i dostojanstva građana, reakcija nestranačka, čista – velika je sramota za svaku vlast.

Naši zahtevi su:

1. Da nadležni donesu privremenu odluku o zaustavljanju svih aktivnosti u vezi sa izgradnjom spomenute grupe crkvenih objekata, sve dok se ne iznađe rešenje.
2. Da se javna parcela u vlasništvu države, uzurpirane od strane privatnog obezbeđenja, vrati u prvobitno stanje i da se uniformisana nepoznata lica, koja uznemiravaju stanare, neodložno povuku iz naselja.
3. Da se organizuje sastanak između stanara naselja Stepa Stepanović i predstavnika vlasti, kako bi se u što kraćem roku definisali pravci delovanja, koji bi vodili razrešenju nastale situacije.
4. Da se ispoštuju odluke Radne grupe iz 2014. godine, o potrebi izjašnjavanja građana povodom promene projekta naselja.

Nemam “leđa”, imam KOMŠIJE!

Dođite u subotu 14. jula u 12h da se družimo pored fontane na Trgu Slavija, da uživamo u dobroj muzici, da u pozitivnoj atmosferi trijumfuje kreativnost, mladost, nada u budućnost. Pripremili smo brojna iznenađenja. Želimo da objedinimo snagu, da vratimo dostojanstvo građanskom samoorganizovanju, da ne dozvolimo da nas vlast ponižava.

Dosta je bilo

Komentariši

Klikni ovde da postaviš komentar